Elintarvikealan perustutkinto maahanmuuttajille, 26.8.2019 alk., päiväkoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 10.5.2019. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja haastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: elintarvikealan perustutkinto

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille hakijoille, jotka jo työskentelevät elintarvikealalla tai ovat kiinnostuneet työllistymään alalle.

Valittavissa on joko elintarviketeknologian (elintarvikkeiden valmistaja) tai liha-alan osaamisala (lihatuotteiden valmistaja). Elintarvikkeiden valmistajalla on ammattitaitoa työskennellä valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä. Lihatuotteiden valmistajalla on ammattitaitoa työskennellä esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely - ja myyntitehtävissä. Valinnaisilla tutkinnonosilla osaamista voidaan laajentaa esim. erikoistuotteisiin tai yrittäjyyteen.

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutus koostuu lähiopetuksesta oppilaitoksessa ja työelämäjaksoista.
 • Koulutuksen alussa on tarjolla vahva S2-tuki oppilaitosopiskelussa.
 • Koulutuksen kesto on n. 3 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

 • Soveltuvuus alalle: Valmiudet valmistaa elintarvikkeita kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti. Mahdolliset allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat valintaa rajoittavia tekijöitä.
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun: mm. riittävät opiskelutaidot, sitoutuminen ja tutkinnon suorittamisen edellyttämä suomen kielen taito.

Sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa: elintarviketuotannossa toiminen, elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito sekä elintarvikkeiden valmistus. Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi erikoistuotteet tai yrittäjyys elintarvikealalla. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista ja henkilökohtaisista työvälineistä, yhteensä noin 500 €. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Pakollinen valintatilaisuus on keskiviikkona 15.5.2019 klo 12-14.
 • Valintatilaisuus järjestetään Turun ammatti-instituutin Aninkaisten koulutalossa Aninkaistenkatu 7, D-auditorio.
 • Valintatilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla. Tilaisuuden päätteeksi annetaan ajat haastatteluihin, jotka pidetään viikolla 23.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille  hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Päivi Laaksonen-Reuna, puh. 044 907 3932 tai paivi.laaksonen-reuna@turku.fi