Elintarvikealan perustutkinto maahanmuuttajille, 26.8.2019 alk., oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille hakijoille, jotka jo työskentelevät elintarvikealalla tai ovat kiinnostuneet työllistymään alalle.

Valittavissa on joko elintarviketeknologian (elintarvikkeiden valmistaja) tai liha-alan osaamisala (lihatuotteiden valmistaja). Elintarvikkeiden valmistajalla on ammattitaitoa työskennellä valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä. Lihatuotteiden valmistajalla on ammattitaitoa työskennellä esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely - ja myyntitehtävissä. Valinnaisilla tutkinnonosilla osaamista voidaan laajentaa esim. erikoistuotteisiin tai yrittäjyyteen.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Koulutus alkaa 26.8.2019.
  • Lähipäiviä on 1-2 päivää viikossa.
  • Koulutuksen alussa on tarjolla vahva S2-tuki oppilaitosopiskelussa.
  • Koulutuksen kesto on n. 3 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Oppisopimuksen solmiminen edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse.
  • Soveltuvuus alalle: Valmiudet valmistaa elintarvikkeita kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti. Mahdolliset allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat valintaa rajoittavia tekijöitä.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: mm. riittävät opiskelutaidot, sitoutuminen ja tutkinnon suorittamisen edellyttämä suomen kielen taito.

Sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa: elintarviketuotannossa toimiminen, elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito sekä elintarvikkeiden valmistus. Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi erikoistuotteisiin tai yrittäjyyteen elintarvikealalla. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin lähiopintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työssäoppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Päivi Laaksonen-Reuna, puh. 044 907 3932 tai paivi.laaksonen-reuna@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629