Hius- ja kauneudenhoitoalan EAT, 16.9.2019-8.3.2021, oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Haku on avoinna toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: hius- ja kauneudenhoitoalan EAT

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Haluamme tarjota sinulle ammatillisesti inspiroivan koulutuksen matkallasi parturimestariksi, kampaajamestariksi, erikoiskosmetologiksi tai kosmetiikkaneuvojaksi.

Tutkinnon suorittanut voi toimia myös kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia myös lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

Olet tervetullut hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutusinfoon maanantaina 15.4.2019 klo 17.00. Tule tutustumaan koulutukseemme ja inspiroivaan opiskeluympäristöön Hyvinvointikeskus Wision tiloihin (Lemminkäisenkatu 14-18 A, Turku). Infoilta on tarkoitettu kaikille EAT:n koulutusohjelmista kiinnostuneille. Illan aikana kuulet miten voit opiskella mielenkiintoisen tutkinnon ja millaisia mahdollisuuksia tutkinnon suorittaminen sinulle tarjoaa koulutuksen jälkeen. Kahvitarjoilu!

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutus alkaa 16.9.2019.
 • Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, keskimäärin 1- 1 ½ vuotta.
 • Lähipäiviä opinnoissa on noin 2 pv/kk, niiden määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Katso tästä hius- ja kauneudenhoitoalan EAT, lähipäivät.
 • Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä työskentelyä.

Valintaperusteet

 • Oppisopimuskoulutus edellyttää työskentelyä alan yrittäjänä tai alan työpaikkaa
 • Motivaatio ja sitoutuminen itsensä ja ammattialan ja yrityksen kehittämiseen
 • Edellytykset opiskella työn ohessa itseohjautuvasti

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp). Tutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

 • Hiusten ja parran muotoilun osaamisala, parturimestari
 • Hiusten muotoilun osaamisala, kampaajamestari
 • Ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi
 • Kosmetiikkaneuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja (EAT)

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnossa on kaksi kaikille osaamisaloille pakollista tutkinnon osaa, asiakkuuksien johtaminen sekä projektin johtaminen. Osaamisalakohtaisten pakollisten tutkinnon osien laajuus on 60 osaamispistettä. Opiskelijan tulee lisäksi sisällyttää tutkintoon valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispisteen laajuisesti. Valinnaisuus mahdollistaa erilaiset opintopolut. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

 Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työssäoppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 14-18 A, Turku
Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Hakijat haastatellaan ennnen opiskelijavalintojen tekemistä.
 • Oppisopimukset solmitaan valintojen jälkeen.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Silja Veijalainen, puh. 044 907 3923 tai silja.veijalainen@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30