Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 22.10.2019 alk., monimuoto- tai oppisopimus

Koulutukseen hakeutuminen:

Monimuotokoulutus: Hakuaika päättyy 30.9.2019. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: Tuoteneuvoja

Oppisopimus: Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Koulutus on tarkoitettu apteekin asiakaspalvelutyötä tekeville, esimerkiksi lääketeknikot, hyvinvointi ja kauneudenhoitoalan erikoisliikkeiden asiakaspalvelijoille, myyjille, parturi-kampaajille, kosmetologeille.

Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalveluiden tutkinnon osan suorittaneet osaavat neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Tutkinnon osa voidaan liittää osaksi Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Voit osallistua koulutukseen joko hakeutumalla monimuotokoulutukseen tai solmimalla oppisopimuksen.

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutuksen kesto 22.10.2019 – 21.1.2020.
 • Lähipäivät tiistaisin (ei 24.12. ja 31.12.2019). Lisäksi itsenäistä opiskelua

Valintaperusteet

 • Valintatilaisuuden ja haastattelun tulokset
 • Soveltuvuus alalle
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun: mm. riittävät opiskelutaidot, sitoutuminen ja tutkinnon suorittamisen edellyttämä riittävä suomen kielen taito.
 • Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon tutkinnon osan hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut laajuus on 25 osaamispistettä. Tutkinnon osa muodostuu kolmesta kokonaisuudesta: ihon ja hiusten hoidon ohjaus (10 osp), kosmetiikkatuotteiden myynti ja markkinointi (5 osp) sekä kosmetiikkatuotteiden myynti ja markkinointi työelämässä (10 osp). Tutustu tutkinnon osaan tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon osan suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työelämässä oppimiseen oppilaitoksessa ja työelämässä. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Hinta ja tuet

Monimuotokoulutus: Koulutus on opiskelijalle maksutonta.  Opinnot eivät ole päätoimisia, joten ne eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin.

Oppisopimuskoulutus: Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työssäoppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Hakulomakkeen perusteella kutsutaan (n. 20 hakijaa) valintatilaisuuteen ja henkilökohtaiseen haastatteluun.
 • Valintatilaisuus ja haastattelu pidetään tiistaina 8.10.2019 klo 9-15 Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa (Aninkaistenkatu 7). Tilaisuuteen lähetetään sähköpostikutsu.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 41-42.
 • Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Silja Veijalainen, puh. 044 907 3923 tai silja.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Sari Barck, puh. 044 907 3770 tai sari.barck@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30