Kampaaja, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Koulutukseen hakeutuminen:

Haku on avoinna toistaiseksi.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: kampaaja

Haluatko jatkaa aiemmin keskeytyneet opintosi loppuun? Haluatko siirtyä toisesta oppilaitoksesta Turun ammatti-instituutin opiskelijaksi? Oletko jo aiemmin hankkinut osaamista kampaajatyöhön joko opiskellen tai työtä tehden ja haluaisit jatkaa opintojasi tutkinnon suorittamiseen saakka?

Kampaajilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaajatyötekniikoilla sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa hiusten ja hiuspojan hoitopalveluihin, hiusten rakennekäsittely- ja värjäyspalveluihin sekä juhlakampauksiin. Kampaajat työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Koulutus on käynnissä, eli täydennetään jo olemassa olevia ryhmiä.
  • Koulutus koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työelämässä tapahtuvasta oppimisesta.
  • Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan.

Kampaajilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaajatyötekniikoilla sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tämä koulutus suuntautuu kampaajatyön osaamisalaan. Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: kampaajapalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla . Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi hiusten ja hiuspohjan hoitopalveluihin, juhla- ja teemakampauksiin, rakennekäsittelyihin, hiusten värjäyksiin ja yritystoiminnan suunnitteluun. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista, henkilökohtaisista työvälineistä ja työasusta, yhteensä noin 500 €.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Hakulomakkeen perusteella hakija kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun Turun ammatti-instituuttiin, Aninkaisten koulutaloon os. Aninkaistenkatu 7, Turku.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Silja Veijalainen, puh. 044 907 3923 tai silja.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Sari Barck, puh. 044 907 3770 tai sari.barck@turku.fi