Kampaaja, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 28.10.2019–29.10.2021, iltakoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 1.9.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja haastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: kampaaja

Kampaajilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaajatyötekniikoilla sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa hiusten ja hiuspojan hoitopalveluihin, hiusten rakennekäsittely- ja värjäyspalveluihin sekä juhlakampauksiin. Kampaajat työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutus alkaa 28.10.2019.
 • Koulutus koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työelämässä tapahtuvasta oppimisesta.
 • Koulutuksen kesto on keskimäärin 2 vuotta tai sen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan.
 • Lähiopiskelua on maanantai, tiistai ja keskiviikkoillat klo 15-21. Työelämässä oppimista ja itsenäistä opiskelua on molempia yksi päivä viikosta.

Kampaajilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaajatyötekniikoilla sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla.

Valintaperusteet

 • Soveltuvuus alalle
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tämä koulutus suuntautuu kampaajatyön osaamisalaan. Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: kampaajapalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla . Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi hiusten ja hiuspohjan hoitopalveluihin, juhla- ja teemakampauksiin, rakennekäsittelyihin, hiusten värjäyksiin ja yritystoiminnan suunnitteluun. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista, henkilökohtaisista työvälineistä ja työasusta, yhteensä noin 700 €.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Pakollinen valintatilaisuus on tiistaina 3.9.2019 klo 9-11. Huom! Tilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua.
 • Tilaisuuden päätteeksi annetaan ajat henkilökohtaiseen haastatteluun, jotka pidetään joko ke 4.9. klo 9 -16 välillä tai to 5.9. klo 9-16 välillä.
 • Valintatilaisuus ja henkilökohtainen haastattelu järjestetään Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa os. Aninkaistenkatu 7 (3. kerros, pääaula), 20100 Turku.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Silja Veijalainen, puh. 044 907 3923 tai silja.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Sari Barck, puh. 044 907 3770 tai sari.barck@turku.fi