Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, 13.8.2019 alkaen, päiväkoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 9.4.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja haastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on palveluhenkinen, vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja yhteistyökykyinen työntekijä.

Kokin osaaminen painottuu maukkaan, ravitsevan ja terveellisen ruoan valmistamiseen, hygieniaosaamiseen ja kestävään toimintatapaan sekä elintarvike- ja erityisruokavalio-osaamiseen.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Koulutus koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työpaikoilla tapahtuvasta oppimisesta.
  • Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön. Valmiudet valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Valmius alan työaikojen noudattamiseen, riittävät opiskelutaidot ja sitoutuminen sekä koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen edellyttämä kielitaito.

Sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tämä koulutus suuntautuu ruokapalvelun osaamisalaan. Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen ja kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa, lounasruokien valmistus sekä annosruokien valmistus. Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia. Tarvittaessa opiskelija osallistuu oppimisvalmiuksia parantaviin opintoihin. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden, -jalkineiden ja mahdollisten työvälineiden hankkimisesta ja mahdollisista viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi).

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Pakollinen valintatilaisuus on keskiviikkona 10.4.2019 klo 17-19 tai torstaina 11.4.2019 klo 10-12. Hakijan tulee osallistua toiseen näistä.
  • Valintatilaisuudet järjestetään Turun ammatti-instituutissa, os. Lemminkäisenkatu 14–18 B, auditorio.
  • Huom. Tilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua.
  • Tilaisuuden päätteeksi annetaan ajat haastatteluihin, jotka pidetään viikolla 21.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi