Kokki/tarjoilija, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Kiinnostuksesi mukaan voit opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Aloitus sop. mukaan.
  • Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä oppisopimuspaikasta ja -ajasta riippuen 1,5-2 vuotta.
  • Lähiopetusta on oppilaitoksessa tarjolla maanantaisin ja/tai tiistaisin klo 9-16.

Valintaperusteet

  • Oppisopimuksen solmiminen edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse.
  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön ja valmiudet asiakaspalvelussa ja työpaikalla tarvittavan kielitaidon hankkimiseen. Valmiudet valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Valmius alan työaikojen noudattamiseen, riittävät opiskelutaidot ja sitoutuminen sekä tutkinnon suorittamisen edellyttämä suomen kielen taito.

Sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen, kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa ja valinnaisia tutkinnon osia. Kiinnostuksesi mukaan voit valita asiakaspalvelun- tai ruokapalvelun osaamisalan. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa www.eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta
Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen. Ota yhteyttä opettajaan ja kysy lisää sirpa.ruokonen@turku.fi.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Oppisopimusopiskelija on sivutoiminen opiskelija, joten opiskelu ei oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Sirpa Ruokonen, puh. 0 40 861 1352 tai sirpa.ruokonen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30