Kosmetiikkaneuvoja, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 4.2.2020–1.2.2022, monimuoto

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 8.12.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja haastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: kosmetiikkaneuvoja

Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä. Kosmetiikkaneuvojat toimivat yleensä työntekijöinä, mutta voivat toimia myös yrittäjinä.

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutus alkaa 4.2.2020.
 • Koulutus koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työelämässä tapahtuvasta oppimisesta.
 • Koulutuksen kesto on keskimäärin 2 vuotta tai sen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan.
 • Lähiopiskelua on maanantaipäivisin klo 10-16 sekä keskiviikko ja torstai iltaisin klo 15-21. Työelämässä oppimista ja itsenäistä opiskelua on molempia yksi päivä viikosta.

Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Valintaperusteet

 • Soveltuvuus alalle
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tämä koulutus suuntautuu hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalaan. Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi ehostuksen hoitopalveluihin, kasvohoitopalveluihin, hiusten- ja hiuspohjan hoitoapalveluihin ja yritystoiminnan suunnitteluun. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista, henkilökohtaisista työvälineistä ja työasusta, yhteensä noin 700 €.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Pakollinen valintatilaisuus on tiistaina 10.12.2019 klo 9-11. Huom! Tilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua.
 • Tilaisuuden päätteeksi annetaan ajat henkilökohtaiseen haastatteluun, jotka pidetään joko ke 11.12. klo 9 -16 välillä tai to 12.12. klo 9-16 välillä.
 • Valintatilaisuus ja henkilökohtainen haastattelu järjestetään Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa os. Aninkaistenkatu 7 (3. kerros, pääaula), 20100 Turku.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Silja Veijalainen, puh. 044 907 3923 tai silja.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Sari Barck, puh. 044 907 3770 tai sari.barck@turku.fi