Matkailupalvelujen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut työskentelee itsenäisen ammattilaisen ottein erilaisissa matkailualan asiakasneuvonta- ja myyntitehtävissä, markkinointitehtävissä, ohjelmapalvelutehtävissä, hotellin vastaanotossa tai tapahtumatuotannossa myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, kielitaitoisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä matkailuyrityksessä, matkailuorganisaatiossa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, ohjelmapalveluyrityksessä tai yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja kongresseja.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Aloitus sopimuksen mukaan.
  • Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
  • Koulutuksen kesto riippuu opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta.

Valintaperusteet

  • Oppisopimuksen solmiminen edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse.
  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun, tiimityöhön ja matkailualalle. Koulutuksen tai työkokemuksen kautta hankittu alan perusosaaminen.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Valmius alan työaikojen noudattamiseen, riittävät opiskelutaidot ja sitoutuminen ja tutkinnon edellyttämä suomen kielen taito.

Sisältö

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen (50 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osp). Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen sekä itsenäisesti tietoa hankkimalla. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Oppisopimus toteutuu työsuhteessa. Työnantaja maksaa opiskelijalle työssäoppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi
Tiimivastaava Tarja Aaltonen, puh. 044 907 3925 tai tarja.aaltonen@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30