Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, 12.8.2019 alk., päiväkoulutus, S2-painotteinen

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 30.4.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun ja kielitestiin. Katso lisätietoja hakeutumisesta sivun alhaalta.

Hae tästä: merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia yrityksen asiakaspalvelu-, myynti-, taloushallinto- tai toimistotehtävissä. Saat myös valmiuksia yrittäjyyteen.

Koulutuksen kesto ja toteutus

 • Koulutuksen kesto 3 vuotta tai aiemmista opinnoista tai osaamisesta riippuen mahdollisesti 2 vuotta.
 • Lähiopetus toteutetaan päiväkoulutuksena. Lisäksi koulutukseen sisältyy etäopiskelua ja työpaikoilla tapahtuvaa oppimista.

Valintaperusteet

 • Koulutus on kohdennettu vieraskielisille opiskelijoille, joilla suomen kielen taito on tasolla A2.1 (nopealla oppijalla A1.2. voi riittää).
 • Soveltuvuus alalle
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun

Koulutus on kohdennettu vieraskielisille opiskelijoille, joilla suomen kielen taito on tasolla A2.1

Sisältö

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa: asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna opetus painottuu suomen kieleen merkonomiopintojen ohella. Kakkosvuoden alussa opiskelijat liittyvät suomenkielisten opiskelijoiden joukkoon kielitaidon jo kohennuttua.

Valinnaisuus mahdollistaa erilaiset opintopolut, joissa voi painottua asiakaspalveluun- ja myyntiosaamiseen tai taloushallinto-osaamiseen. Voit suorittaa koko liiketoiminnan perustutkinnon tai sen osia. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon tai tutkinnon osien suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Kellonsoittajankatu 9-11, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

 • Valintahaastattelut pidetään 20.-21.5.2019.
 • Kielitestin ajankohta tarkentuu myöhemmin.
 • Haastatteluun ja kielitestiin lähetetään erillinen kutsu.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Jaana Åkerroos, puh. 050 590 7912 tai jaana.akerroos@turku.fi