Sesonkityöntekijä, 7.10.2019–27.3.2020, päiväkoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 6.9.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: Sesonkityöntekijä

Koulutus soveltuu kaikille alan sesonkitöistä kiinnostuneille, esimerkiksi välivuotta pitäville ylioppilaille tai työttömille/työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutuksessa hankitaan tai vahvistetaan valmiuksia työskennellä vahvassa kasvussa olevalla ravitsemisalalla. Koulutuksen tavoitteena on hankkia monipuoliset alan perustaidot ja valmiudet työskennellä joulu- ja kesäsesongeissa. Tutkinnon osat suorittanut henkilö on palveluhenkinen, vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja yhteistyökykyinen asiakaspalvelija tai keittiön työntekijä.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Koulutuksen kesto on alle 6 kuukautta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Koulutus ja tutkinnon osien suorittaminen toteutetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
  • Opetus tapahtuu päiväkoulutuksena. Koulutusta toteutetaan myös työpaikoilla.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön, valmiudet asiakaspalvelussa tarvittavan kielitaidon hankkimiseen sekä valmiudet valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista. Opinnoissa ja ammatissa vaadittava terveydentila ja toimintakyky.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Valmius alan työaikojen noudattamiseen, riittävät opiskelutaidot ja sitoutuminen.

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osat ravitsemispalveluissa toimiminen ja tilaus- ja juhlaruokien valmistus tai tilaus- ja juhlatarjoilu. Koulutus sisältää tutkinnon osien mukaisia ammatillisia opintoja.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden, -jalkineiden ja mahdollisten työvälineiden hankkimisesta ja mahdollisista viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi).

Työtön voi opiskella lyhytkestoisessa ja työllistymistä edistävässä koulutuksessa enintään 6 kuukautta menettämättä työttömyysetuutta. Lue lisää tästä.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Valintahaastattelut järjestetään viikoilla 37–38. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi