Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, päiväkoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Haku on avoinna toistaiseksi.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: tekstiili- ja muotialan pt

Haluatko jatkaa aiemmin keskeytyneet opintosi loppuun? Haluatko siirtyä toisesta oppilaitoksesta Turun ammatti-instituutin opiskelijaksi? Oletko jo aiemmin hankkinut osaamista alalla joko opiskellen tai työtä tehden ja haluaisit jatkaa opintojasi tutkinnon suorittamiseen saakka?

Voit valmistua TAI:ssa ompelijaksi, mittatilausompelijaksi tai sisustustekstiilien valmistajaksi. Ompelija valmistaa tuotteita sarjatuotannon eri vaiheissa. Mittatilausompelija valmistaa vaatteita mittatilaustyönä. Sisustustekstiilien valmistaja valmistaa sisustustekstiilejä ja -tuotteita.

Koulutuksen kesto ja toteutus

  • Koulutus on käynnissä, eli täydennetään jo olemassa olevia ryhmiä.
  • Koulutus koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työelämässä tapahtuvasta oppimisesta.
  • Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Sisältö

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa, tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistaminen ja osaamisesta ja tuotteista viestiminen sekä yksi tutkintonimikkeen määräävä valinnainen tutkinnon osa. Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia siten, että tutkinnon kokonaislaajuus 180 osp täyttyy. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen

Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Edellytyksenä on tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista, henkilökohtaisista työvälineistä ja työasusta, yhteensä noin 200 €.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea tai Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömyysetuudella opiskelua voi tiedustella TE-toimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Hakulomakkeen perusteella hakija kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun Turun ammatti-instituuttiin, Aninkaisten koulutaloon os. Aninkaistenkatu 7, Turku.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiiminvetäjä Kati Laitervo, puh. 044 907 3194 tai kati.laitervo@turku.fi
Opinto-ohjaaja Sari Barck, puh. 044 907 3770 tai sari.barck@turku.fi