Ulkoverhous- ja kattotyöt, rakennusalan perustutkinnon osa, oppisopimus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 8.3.2019.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: ulkoverhous- ja kattotyöt

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Koulutuksen tavoitteena työllistyä ulkoverhous- ja kattotöihin ja antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa tutkinnon osa tai osia rakennusalan perustutkinnosta (talonrakentaja).

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille, 18 vuotta täyttäneille, tavoitteellisille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Koulutus soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille, joilta löytyy hyvää kädentaitoa.

Koulutuksen kesto

  • Koulutus alkaa huhti-, toukokuussa pikitöiden kauden alkaessa ja sen kesto on noin 6 kuukautta.

Koulutuksen tavoitteena työllistyä ulkoverhous- ja kattotöihin ja antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa tutkinnon osa tai osia rakennusalan perustutkinnosta (talonrakentaja).

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: oman auton käyttömahdollisuus

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet on suunniteltu työelämästä nousseista tarpeista.

Koulutuksen aikana opiskelija opiskelee sovittuja työtehtäviä teoriassa, käytännössä ja työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla. Koulutuksessa opiskelija hankkii sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy osaamisensa puolesta työllistymään alan työtehtäviin.

Koulutuksen yhteydessä on mahdollista suorittaa rakennusalan perustutkinnosta tutkinnon osat vedeneristys sekä ulkoverhous- ja kattotyöt. Tutustu tutkinnon osiin tarkemmin klikkaamalla tutkinnon osan nimeä.

Suunnitelmat tutkinnon osien suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy myös alalla tarvittavien korttien (työturvallisuus- ja tulityökortti sekä hätäEA) suorittaminen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Turun ammatti-instituutti kouluttaa tekijät yhdessä yrityksen kanssa oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla työtä tehden työehtosopimuksen mukaisella korvauksella.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Peltolan koulutalo
Hamppukatu 2, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Haastattelut pidetään maaliskuussa 2019.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista.
  • Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Liisi Mattila, puh. 040 128 3702 tai liisi.mattila@turku.fi
 Tiimivastaava Tomi myllärinen, puh. 040 648 1827 tai tomi.myllarinen@turku.fi