Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, 2.9.2024 alkaen, päiväkoulutus

Haku on avoinna toistaiseksi.

Monipuolinen ja kiinnostava ravintola-ala tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia löytää ura esimerkiksi kahvilasta, ravintolasta, suurkeittiöstä tai pitopalvelusta. Alalle on helppo työllistyä jo opiskeluaikana  esimerkiksi henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi. Mahdollisuus myös anniskelupassin suorittamiseen opintojen aikana.

Kesto ja toteutus

  • Koulutus alkaa 2.9.2024.
  • Koulutuksen kesto on 1,5-2 vuotta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista
  • Lähiopetusta joka päivä 8-16 välillä, satunnaisesti iltavuoroja

Valintaperusteet

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille aikuisille, jotka haluavat työllistyä ravintola-alan monipuolisiin tehtäviin.

  • Soveltuvuus alalle: Ravintola-alalla edellytetään hyvää fyysistä kuntoa, paineensietokykyä ja asiakaspalveluasennetta.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä tutkinnossa edellytettävä kielitaito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijan tulee hankkia ammattilaisen työvaatteet ja työkengät. Kuluja tulee noin 200-300 €

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus kokin koulutukseen Wilmassa.

Haku on avoinna toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Valintahaastattelut pidetään touko- ja elokuussa. Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Satu Taurén-Kankare

Koulutuksen esite: Kokki (pdf)