Elintarvikeala

Elintarvikeala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä teollisuudessa, kaupan palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.  Elintarvikealan tutkintonimikkeitä ovat elintarvikkeiden valmistaja sekä leipuri-kondiittori. Opiskelun aikana suoritetaan hygieniapassi, työturvallisuuskortti sekä ensiavun peruskurssi.

Opintojen kesto on 3 vuotta. Opinnot sisältävät pakolliset tutkinnon osat, valinnaisia tutkinnon osia sekä elintarviketeknologian että leipomoalan osaamisaloilta.

Elintarvikkeiden valmistaja ja leipuri-kondiittori osaavat valmistaa ja tuotteistaa osaamisalansa tuotteita sekä erikoistuotteita. He hallitsevat elintarvikeprosessien käynnissäpidon sekä kunnossapidon. Työpaikkoja ovat elintarviketeollisuus, leipomot, lihan ja kalanvalmistuslaitokset sekä kaupan ala.

Hankala astma sekä jauhopölyallergia saattavat haitata opiskelua ja alalla työskentelyä.

Seuraava haku kevään yhteishaku osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kysy lisää opinto-ohjaajalta: Sari Barck

Kaupunginosa/Alue: