EuroSkills – Ammattitaidon EM-kilpailut

EuroSkills kilpailut järjestetään Göteborgissa 30.11.–4.12.2016

Turun ammatti-instituutista kilpailuihin osallistuvat Arttu Sintonen (kylmäkoneasennus) ja Nestori Räisänen (putkiasennus).

EuroSkills-kilpailujen osanottajat ovat 18–27-vuotiaita ammattiin opiskelevia tai ammatissa toimivia nuoria ympäri Eurooppaa. EM-kilpailujen lajit ovat joko yksilö-, pari- tai joukkuelajeja. Kilpailu oheistapahtumineen muodostaa huikean eurooppalaisen ammatillisen osaamisen näyteikkunan.

Kilpailuja hyödynnetään uusien eurooppalaisten verkostojen rakentamisessa ja useiden kilpailijoiden ja eksperttien kisamatkaan liittyy työssäoppimis- tai harjoittelujakso ulkomaisessa yrityksessä tai oppilaitoksessa. Tavoitteena onkin edistää kilpailutoiminnan avulla ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä.

EuroSkills – ammattitaidon EM-kilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran Hollannin Rotterdamissa syyskuussa 2008, vuonna 2010 kisattiin Portugalissa, Lissabonissa ja vuonna 2012 Spa-Francorchampsissa Belgiassa. Edelliset Euroskills -kilpailut järjestettiin Ranskan Lillessä 1.5.10.2014.

Lisätietoja:

Olavi Lähteinen
 

 

Asiasanat: