SM-taitaja

Tavoitteena suomenmestaruus!

SM-taitajaSM-Taitajissa mitellään vuosittain ammattitaidon suomenmestaruus n. 45 eri lajissa. Kisoihin valmentautuminen ja taitojen kehittäminen vie opiskelijan taidoissa ja tiedoissa alansa huipulle.

Taitaja-kilpailut edistävät oppimista, käytännön osaamista ja kädentaitoja. Samalla ne esittelevät ammatillista koulutusta ja ammattialojen kirjoa. Parhaimmillaan kilpailijat saavat kipinän elinikäiseen oppimiseen ja jatkuvaan itsensä kehittämiseen omalla alalla. Kisojen yhteydessä työelämän, koulun ja opiskelijoiden edustajat kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Taitaja-kilpailu kestää kolme päivää ja tehtäväaika on rajattu 18 tuntiin. Kilpailijat valitaan kolmiportaisella järjestelmällä. Oppilaitokset pitävät koulukohtaisia karsintoja ja ilmoittavat sitten kandidaatit semifinaaleihin. Semifinaaleista valitaan loppukilpailuun 8 nuorta, jotka saavat kilpailuvuonna täyttää 21 ikävuotta. Nämä nuoret opiskelevat pääsääntöisesti perustutkintoja kolmannella eli viimeisellä vuosikurssilla. Parhaiten menestyneillä on mahdollisuus päästä valmennukseen ja kilpailemaan edustuspaikasta ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin.

Taitaja-kilpailut järjestetään Tampereella 14.-17.5.2018.

 

Asiasanat: