Taitaja9

Taitaja9 -kilpailu on peruskoulun yläasteikäisille tarkoitettu leikkimielinen kädentaitojen kilpailu, jossa halutaan innostavalla tavalla tehdä ammattioppilaitosta tunnetuksi ja nostaa taitoaineiden, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden asemaa peruskouluissa. Aiemmin vain peruskoulun 9-luokkalaisille tarkoitettu kilpailu on nyt avoin kaikille yläkoululaisille. Vuoden 2017-2018 kilpailukaudesta lähtien on myös poistunut sekajoukkuevaatimus. Tästä lähtien joukkueen voi muodostaa myös kolme tyttöä tai poikaa.

Taitaja9 -kilpailussa pärjää yhteistyökykyinen joukkue, jolla on intoa ja mielikuvitusta. Pään ja käsien pitää pelata yhteen ja vähän tuuriakin tarvitaan – ihan samoja asioita kuin elämässä yleensäkin.

Katso tunnelmia Taitaja9 Varsinais-Suomen aluekilpailuista

Opetushallituksen pääjohtaja on todennut että koulutusjärjestelmässä keskeisiä ovat peruskoulusta ja lukiosta ammatilliseen koulutukseen siirtymisen nivelkohdat. Perusta ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuudelle luodaan peruskoulun opetuksessa ja opintojen ohjauksessa. Tärkeää hänen mukaansa myös on, että peruskoulu onnistuu osaltaan oppilaiden perehdyttämisessä ja työelämätiedon välittämisessä. Tämän tavoitteen toteuttamista tukee mitä parhaimmalla tavalla myös Taitaja9 -kilpailu.

Asiasanat: