Taitaja9

Turun paikalliskilpailu järjestetään Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa tiistaina 7.11.2017.

Kilpailuun ilmoittautumiset:  

Jarmo Linkosaari 
jarmo.linkosaari@turku.fi

 

Taitaja9 -kilpailu on peruskoulunsa päättävälle tarkoitettu leikkimielinen kädentaitojen kilpailu, jossa halutaan innostavalla tavalla tehdä ammattioppilaitosta tunnetuksi ja nostaa taitoaineiden, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden asemaa peruskouluissa. Aiemmin vain peruskoulun 9-luokkalaisille tarkoitettu kilpailu on valtakunnallisesti muutettu kaikkien yläkoululaisten kilpailuksi. Turun paikalliskilpailuun osallistumista rajoitetaan kuitenkin  niin, että 8-luokkalaisille jaetaan tällä kilpailukierroksella 40 paikkaa.

Taitaja9 -kilpailussa pärjää yhteistyökykyinen joukkue, jolla on intoa ja mielikuvitusta. Pään ja käsien pitää pelata yhteen ja vähän tuuriakin tarvitaan – ihan samoja asioita kuin elämässä yleensäkin.

Opetushallituksen pääjohtaja on todennut että koulutusjärjestelmässä keskeisiä ovat peruskoulusta ja lukiosta ammatilliseen koulutukseen siirtymisen nivelkohdat. Perusta ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuudelle luodaan peruskoulun opetuksessa ja opintojen ohjauksessa. Tärkeää hänen mukaansa myös on, että peruskoulu onnistuu osaltaan oppilaiden perehdyttämisessä ja työelämätiedon välittämisessä. Tämän tavoitteen toteuttamista tukee mitä parhaimmalla tavalla myös Taitaja9 -kilpailu.

Asiasanat: