Valmistumisen jälkeen?

Ammattikoulusta valmistumisen jälkeen ovet ovat avoinna jatko-opintoihin, työelämään ja ulkomaille. Ammatti-instituutin urasuunnittelijat auttavat miettimään tulevaisuuden vaihtoehtoja ja urapolkua. Tulevaisuudensuunnitelmia voi myös selkeyttää laaja ammatinvalintatesti tai työvoimatoimistojen ammatinvalinnanohjaus- ja urasuunnittelupalvelut. Lisäksi Turun ammatti-instituutin omat urasuunnittelijat auttavat mielellään.

Jatko-opiskelemaan?

Ammattikoulusta voi jatkaa sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon. Tarkista kelpoisuusvaatimukset oppilaitoskohtaisesti.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään yhteishaku järjestetään vuosittain maalis-huhtikuussa, ja joillain aloilla syys-lokakuussa järjestetään syyshaku. Useimpiin koulutusohjelmiin on valintakoe. Ammattikorkeakouluopinnot kestävät yleensä 3,5–4,5 vuotta, ja yliopisto-opinnot kolmesta vuodesta ylöspäin. Haku tapahtuu osoitteissa:

Ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi myös hakea ammattitutkintoon valmentavaan koulutukseen ja myöhemmin erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Molemmat tutkinnot suoritetaan näyttötutkintona.

Jatko-opinnoista saa lisätietoa opinto-ohjaajilta.

Työelämään?

Työpaikkoja voi etsiä mm. seuraavilta sivuilta:

www.mol.fi
www.aarresaari.net
www.oikotie.fi
ammatti-instituutin oma rekrypalvelu

Maailmalle?

Seuraavilta sivuilta löytyy tietoa ulkomailla opiskelusta ja muista kansainvälisistä vaihtoehdoista, esimerkiksi vapaaehtoistöistä ja työnetsinnästä:

www.alli.fi
www.maailmalle.net
www.cimo.fi

Kansainvälisen toiminnan tiimi tukee myös parhaan mahdollisen vaihtoehdon löytämisessä.