Yritysyhteistyö Turun ammatillisissa oppilaitoksissa

Yhteystietoja:

Työssäoppija yritykseesi

Turun ammatti-instituutti tekee yhteistyötä tuhansien työpaikkojen kanssa. Vuosittain noin 3000 TAIn opiskelijaa työssäoppii. Työssäoppiminen on ponnahduslauta kesätyöhön ja työmarkkinoille. Suuri osa opiskelijoistamme työllistyy työssäoppimispaikkaansa valmiina ammattiosaajina.

Työssäoppiminen on ammatillisten tutkintojen perusteiden mukaista työpaikoilla käytännön työtehtävien yhteydessä tapahtuvaa oppimista.

Työpaikkaohjaajien koulutus

Varsinais-Suomessa järjestetään työpaikkaohjaajakoulutusta useissa eri oppilaitoksissa. Koulutus on osallistujille ilmaista. Lisätietoja koulutusten ajankohdista:

Yrittäjän oppisopimus ja oppisopimuksella työntekijä yritykseeesi

Yrittäjä voi suorittaa oppisopimuskoulutuksen omassa yrityksessään. Yrittäjän tulee olla päätoiminen yrittäjä ja maksaa YEL-maksua. Tällöin oppisopimus perustuu koulutuksen järjestäjän (oppisopimustoimisto) ja yrittäjän väliseen sopimukseen. Omassa yrityksessä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Oppisopimus on hyvä tapa rekrytoida ja kouluttaa henkilöstöä. Opiskelu toteutetaan pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä, joita täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Rekrypalvelu

Rekrypalvelu toimii siten, että työnantaja täyttää sinne yhteystietonsa sekä määrittelee tarkemmin tarjolla olevat tehtävät. Palvelu on maksuton ja se on avoinna kaikille työnantajille.

Turun ammatti-instituutin rekrypalvelu opiskelijoille ja työnantajille  
 

Turun ammatti-instituutin palvelut yrityksille: