Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen oli pikaisella visiitillä Turun Koneteknologiakeskuksessa, jossa hänelle esiteltiin sekä Turun ammattikorkeakoulun että Turun ammatti-instituutin strategioita.

Tilaisuuden alkuun Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila piti oman esittelyvuoronsa ammattikorkeakoulun strategiasta ja tulevaisuuden näkymistä. Taatila kuittasi pilkkeellä silmäkulmassa, että Turun ammattikorkeakoulun strategia oli lähes identtinen ja aikaisemmin valmis kuin tämän hallituskauden strategia, joten laskun voisi kyllä lähettää. Vaikka tavoitteet ovatkin yhteneväiset, on Turussa vielä jonkin verran parannettavaa.

– Meillä on tällä hetkellä suuri vajaus tekniikan maisteritason osaajista. Emme pärjää hakijamäärissä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle, joten sen takia pyrimme tulevaisuudessa erottumaan teknillisenä innovaatiokorkeakouluna. Vahvuuksiamme ovat kehitys ja innovaatio, Taatila sanoi.

Vähemmillä resursseilla on jatkossa tehtävä enemmän ja parempaa, kuten Turun ammatti-instituutin palvelualuejohtaja Hannu Immonen asian tiivisti. Tästä esimerkkinä Taatila esitteli uuden Kesälukukausi.fi-portaalin, joka on 21 ammattikorkeakoulun yhdessä luoma sivusto, joka on nyt ensimmäistä kertaa käytössä.

– Se on osoittautunut kustannuksiin nähden erittäin toimivaksi: lähes kolmeensataan tarjolla olleeseen opintojaksoon on tullut tuhansia ilmoittautumisia. Aivan eksakteja lukuja en osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, Taatila kertoi.

Taatila lisäsi, että saman palvelun voisi helposti lisätä kattamaan myös yliopiston. Tällöin yliopisto-opiskelijalla rästiin jäänyt ruotsin kurssi voitaisiin suorittaa ammattikorkeakoulun puolella. Ehdotus sai opetusministeriltä kiitosta.

– On hienoa nähdä, että saadaan erilaisia tuloksia kun samaa asiaa lähdetään eri näkökulmista rakentamaan, Grahn-Laasonen sanoi.

teksti ja kuva: Turun AMK:n viestintä