Peruskoulun päättäneistä turkulaisista 54,3 prosenttia suuntaa lukioon ja 40,7 prosenttia ammatilliseen koulutukseen.

Opintopolku-järjestelmästä ja Turun yläkoulujen opinto-ohjaajilta on koottu tietoa siitä, miten Turun päättöluokkalaiset ovat sijoittuneet peruskoulun jälkeen. Tiedot on koottu ensisijassa opiskelupaikan saamisen, ei opiskelupaikan vastaanottamisen, perusteella.

Ammatillisesta koulutuksesta osoitettiin koulutuspaikka 40,7 %:lle kaikista päättöluokkalaisista. Lukioista jatkokoulutuspaikan sai 54,3 % oppilaista. Valtioneuvoston koulutuspoliittisessa selonteossa asetetaan keskeiseksi kehittämistavoitteeksi koulutuksen työelämävastaavuuden parantaminen ja ammatillisen osaamisen arvostuksen lisääminen. Lisäksi tavoitteena on vähentää päällekkäisen samantasoisen koulutuksen määrää. Seitsemälle oppilaalle (0,48 %) ei ollut osoitettu jatkokoulutuspaikkaa elokuun loppuun mennessä.

Lukioon hakeutuminen ja pääseminen vaihtelevat kouluittain. Ensisijassa yleisopetusta antavista kouluista jatkokoulutuspaikan saaminen lukiosta vaihteli 27,7 %– 83,3 % välillä. Ammatillisesta koulutuksesta jatkopaikan saaminen vaihteli 14,9 % ja 65,2 % välillä. Peruskoulujen päättöluokkalaisista 95 %:lle osoitettiin koulutuspaikka joko ammatillisesta koulutuksesta tai lukiosta. Keskitetyn palvelun kouluissa jatkokoulutuspaikan saaminen lukiosta vaihteli 0 % - 13,6 % välillä. Ammatillisesta koulutuksesta jatkopaikan saaminen vaihteli 32,3 % ja 87,0 % välillä.

Taulukko:

Turun peruskoulujen perusopetuksen oppimäärän suorittaneiden sijoittuminen jatkokoulutukseen (pdf)

Lisätiedot:

Petri Niemi
opinto-ohjaaja, koordinaattori