Turun ammatti-instituutin pitkäaikainen elokuussa eläkkeelle jäänyt rehtori Terhi Hotokka on toiminut aktiivisesti kansallisessa ja kansainvälisessä järjestö- ja ammatillisessa yhteistyössä ja hyödyntänyt tätä kokemusta ja oppia ammatillisessa koulutuksessa.

Ritarikunnan kunniamerkit kahdelle kaupungin työntekijälle

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli A. Mannille myönnettiin Suomen Leijonan ritarimerkki ja rehtori Terhi Hotokalle Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli A. Manni on toiminut vuodesta 1977 aktiivisesti lukuisissa kunnallisissa luottamustehtävissä ja johtanut Turun kaupunginhallitusta kesäkuusta 2015 alkaen.

Turun ammatti-instituutin pitkäaikainen rehtori Terhi Hotokka on toiminut aktiivisesti kansallisessa ja kansainvälisessä järjestö- ja ammatillisessa yhteistyössä ja hyödyntänyt tätä kokemusta ja oppia ammatillisessa koulutuksessa. Rehtori Hotokka jäi eläkkeelle elokuussa 2016.

Ritarikunta on myöntänyt kunniamerkit myös useille muille tunnetuille turkulaisille. Tunnustuksen saavat muiden muassa:

  •     Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala, Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki
  •     Valtiovarainministeri Petteri Orpo, Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki
  •     päätoimittaja Riitta Monto, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki
  •     päätoimittaja Lasse Virtanen, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista.