Kesäduunaa-kampanja on tarkoitettu 15–18 -vuotiaille varsinaissuomalaisille nuorille. Jos olet vailla kesätyöpaikkaa kesälle 2017, ilmoittaudu mukaan kampanjaan ja sinun on mahdollista saada kesätöitä paikallisesta yrityksestä.

Kuvassa: LIIPS14MARA-luokka etsii paikallisista yrittäjiltä kesätyöpaikkoja

Ilmoittaudu mukaan! https://kesaduunaa.turkuamk.fi/.  
Myös yritykset voivat ilmoittaa kesätyöntekijän tarpeesta samaan osoitteeseen.

Turun ammatti-instituutin liiketalousalan opiskelijoita on mukana Kesäduunaa 2017 -kampanjassa etsimässä paikallisille nuorille kesätyöpaikkoja. Opiskelijat kartoittavat puhelimitse alueen yritysten vapaita kesätyöpaikkoja ja tallentavat työpaikat sähköiseen rekisteriin. Ammatti-instituutin liiketalousalan opiskelijat harjoittelevat yritykseen soittaessaan samalla puhelintyöskentelyä ja soittaminen tapahtuukin kurssin puitteissa. 

– Tämä on mukava tapa opiskella puhelinmyyntitaitoja, varsinkin kun samalla voi olla hyödyksi, sanoo liiketaloutta kolmatta vuotta opiskeleva Anduena Sadiku. Toivottavasti moni paikallinen nuori löytää itselleen töitä tämän kampanjan avulla.

Kuka tahansa nuori voi ilmoittautua mukaan kampanjaan, jolloin hän saa tiedot rekisterissä olevista vapaista kesätyöpaikoista ja ottaa itse yhteyttä työnantajaan. Tavoitteena on löytää toisilleen soveltuvat kesätyöpaikat ja tekijät. Nuori ottaa itse yhteyttä yritykseen ja osapuolet sopivat jatkosta, jolloin nuoren oma aktiivisuus ratkaisee​. Kampanja toteutetaan yhdessä paikallisten yrittäjien ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

– Kesätyö on tosi tärkeä asia monelle nuorelle. Paitsi, että työstä saa omaa rahaa, saa myös harjoitella työelämän pelisääntöjä ja voi täydentää omaa ansioluetteloaan. Myös työpaikkahaastattelu ja työpaikkahakemuksen tekeminen on ihan oma juttunsa, vaikka niitä jo opiskellessa olemmekin harjoitelleet, pohtii ammatti-instituutissa liiketaloutta kolmatta vuotta opiskeleva Jami Kiskonen.

Kesäduunaa 2017 -kampanja perustuu alkujaan Salossa vuosina 2014–2015 toteutettuun malliin, jolloin sadat nuoret saivat kesätöitä paikallisista yrityksistä. Viime vuonna Varsinais-Suomen alueelta löytyi mukaan yli 200 kesätyöpaikkaa. Nyt hankkeen takana on enemmän toimijoita, kun myös Turun kaupunki on mukana.

Kuvat: opiskelijat Shariif Warsame ja Anton Aalto