TAI:n kahden tutkinnon toisen vuoden opiskelijat säteilivät kilvan kristallikruunujen kanssa ja antautuivat wanhojen tanssien pyörteisiin VPK:n talolla keskiviikkoiltana 15.2.

TAI:n kahden tutkinnon toisen vuoden opiskelijat säteilivät kilvan kristallikruunujen kanssa ja antautuivat wanhojen tanssien pyörteisiin VPK:n talolla keskiviikkoiltana. Parketilla taituroi noin 80 ammattitutkinnon ohella ylioppilaslakkia tavoittelevaa upeaa nuorta. TAI:n kaikkien koulutalojen yhteiset tanssit järjestettiin nyt seitsämättä kertaa.

– Itsenäinen valtio tarvitsee traditioita yhdistämään kansaa ja jakamaan hyväksi havaittuja tapoja, korosti koulutuspäällikkö Kalervo Dahlström avaussanoissaan.

Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinto-opetus alkoi 1990-luvulla. Ensimmäistä kertaa tanssittiin vuonna 2000 Aninkaisten ala-aulassa, josta siirryttiin Valtion virastotalolle. Kannatettava traditio melkein katkesi, kunnes helmikuussa 2011 tanssittiin ensimmäistä kertaa VPK-talolla.

Juhlapuhuja kiitteli myös eri alojen opettajien ja opiskelijoiden panostusta juhlavan tapahtuman järjestelyissä. Ammatillista osaamista tarvittiin muun muassa tarjoilussa, leivosten ja kahvipöydän kukka-asetelmien loihtimisessa, kutsujen painatuksessa sekä kuljetusjärjestelyissä.

– Tanssi on lisäksi sivistynyttä liikuntaa, ja pukuloisto on upeaa, nauttikaamme siitä kaikki niin tanssijat kuin muu juhlaväki, innosti koulutuspäällikkö Kalervo Dahlström puheensa lopuksi.

Yllä: Pukuloistoa ja askelkuvioita

Opiskelijat olivat harjoitelleet tanssikuvioita liikunnanopettajien Erja Suomisen ja Annelea Elon johdolla marraskuusta alkaen. Kutsuvierasyleisö sai nauttia taitavista askelkuvioista, häikäisevästä pukuloistosta, kauniista neidoista ja komeista kavaljeereista. Perinteikäs VPK:n talo ja VPK:n puhallinorkesterin soitanta loivat loistolle arvoisensa puitteet

Yllä: Tanssimassa oli noin 80 ammattiin opiskelevaa nuorta

Kahden tutkinnon opiskelijoita on Turun ammatti-instituutissa noin 400. Lukiosisältöisiä opintoja on mahdollista yhdistää kaikkien TAI:ssa opiskeltavien alojen opintoihin. Opiskelumuoto antaa erityisen hyvät eväät jatko-opintoihin.

Tapahtuma oli myös osa Suomi100-juhlavuotta Turun ammatti-instituutissa. Se näkyi esimerkiksi pöytäkoristelussa ja juhlayleisölle tarjotuissa leivonnaisissa.

 

Kuvat ja teksti:

Jarmo Linkosaari