Kolmen nuoren miehen muodostama ryhmä vei voiton Turun ammatti-instituutin ja Yle Turun järjestämässä kokkikisassa.

Voittajajoukkue - Eetu Huuhka, Sampo Nikko ja Werneri Laaksonen valmisti tervapeuraa lanttupyreen kera. Kilpailun tavoite oli kehittää uusia ruokia Suomi 100 -teemalla. Opiskelijoiden haastajina toimivat huippukokit. Mukana olivat Janne Juvonen, Roni Toivari, Mikko Piipponen ja Mervi Lähteenmäki. Aikaa annoksien valmistamiseen oli kullakin ryhmällä kaksi tuntia. Kokkaus kuvattiin myös Yle Areenaan ohjelmasarjaksi.

Mikko Piipponen valittiin ammattikokeista parhaimmaksi. Hän valmisti muun muassa ahvenkalapuikkoja.

Tuomariston jäsen keittiömestari Jorma Haranen piti kilpailua hyvänä asiana. Hän arvioi, että opiskelijat muistavat kokemuksen pitkään. Mukana kisassa oli sekä ensimmäisen että kolmannen vuoden opiskelijoita Turun ammatti-instituutista. Jotkut nuorista olivat opiskelleet vasta muutaman kuukauden ajan, mutta lähtivät silti rohkeasti kehittelemään ruokia ja kokkaamaan. Seuraava ponnistus nuorilla on Pop up -ravintoloiden perustaminen.

KUVA / Antti Korhonen
Eetu Huuhka, Werneri Laaksonen ja Sampo Nikko voittivat Suomi 100 -kokkikisan yleisöäänestyksen