Turun ammatti-instituutti järjesti Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi valokuvauskilpailun. Kilpailun tavoitteena oli tukea ammattiin opiskelevien kulttuuritoimintaa ja kannustaa nuoria valokuvauksen pariin.

Yllä: Tuomaristo valitsi parhaaksi otokseksi Janni Penttilän työn. Kuvassa valo oli kivasti kasvoissa ja muutenkin iloinen sekä positiivinen tunnelma välittyi kuvasta. Poseeraus oli myös hauska ja kuvassa katseltiin positiivisesti tulevaisuuteen.

Yllä: Toisen palkinnon sai Laura Kaunela kivasti sommitellulla maisemakuvalla jossa riittää katseltavaa. Tennarit edustalla syventävät kuvaa.

Yllä:  Kolmannen palkinnon sai Reetta Lumiaho.  Hauskassa vauhdikkaassa kuvassa heijastuu tekemisen meininki. Nuorilla on ohjat käsissä

Kaikki palkitut opiskelevat matkailualaa Turun ammatti-instituutin Lemminkäisenkadun yksikössä. Palkintoina voittajat saavat lahjakortit Turun ammatti-instituutin eri palveluihin.

Kilpailulla haettiin tunnelmia ja ajatuksia ammateista ja ammattiin valmistumisesta

Kilpailun tavoitteena oli tukea ammattiin opiskelevien kulttuuritoimintaa ja kannustaa nuoria valokuvauksen pariin. Aiheena oli Suomi 100 -juhlavuoden ja SAKUstars- kulttuurikilpailujen teeman mukaisesti SATA LASISSA ammattiin

Kilpailuun tuli yhteensä vähän yli 30 kuvaa 25 kuvaajalta. Tuomariston puheenjohtaja Pertti Leinon johdolla tuomaristo valitsi kolme palkittavaa työtä. Tuomariston mielestä kaikki kuvat olivat teeman mukaisia, mutta ammatit ja ammattiin valmistuminen olisi voinut näkyä ehkä vähän paremminkin.

Teksti: Jarmo Linkosaari