Turun ammatti-instituuttiin haki ensisijaisena toiveenaan tämän kevään yhteisvalinnassa yhteensä 1451 nuorta, kun aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 1328. Oppilaitokset lähettävät kirjeen valinnan tuloksista 14.6.2017

Valtakunnallinen toiseen asteen yhteishaku on päättynyt. Varsinais-Suomen suurimpaan ammatilliseen oppilaitokseen Turun ammatti-instituuttiin haki ensisijaisena toiveenaan tämän kevään yhteisvalinnassa yhteensä 1451 nuorta, kun aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 1328. Ensisijaisten hakijoiden määrä laski hieman viime vuodesta.

Oppilaitokset lähettävät kirjeen valinnan tuloksista 14.6.2017. Opiskelupaikka on otettava vastaan 29.6.2017 mennessä.

Suosituimpia aloja tänä keväänä  olivat kauneudenhoito-, sosiaali- ja terveys- sekä auto- ja logistiikka-ala. Näillä aloilla hakijoita oli enemmän kuin aloituspaikkoja. Myös teknologia- ja rakennusalojen hakijamäärät kasvoivat hieman, mutta vapaita paikkoja on vielä.

Tänä vuonna hakijamäärät pysyivät lähes ennallaan, viime vuonna määrät laskivat valtakunnallisesti rajusti. Syitä tähän olivat ikäluokkien pieneneminen ja taantuma. Hakijamäärät näyttävät nyt kuitenkin vakiintuneen.

Turun seudulle on syntymässä lähivuosina 15000 työpaikkaa teknologiateollisuuteen ja rakennusalalle, mikä varmasti lisää kiinnostusta ammatillista koulutusta kohtaan.

Erillishaku käynnissä

Jos myöhästyit yhteisvalinnasta, sinulla on keskeytyneet opinnot tai olet jo suorittanut toiseen asteen tutkinnon, voit hakea aloille erillishaussa.
Ota yhteyttä suoraan koulutalojen opinto-ohjaajiin.

Turun ammatti-instituutissa on voimassa koulutustakuu huoltajien työn perässä muuttaville lapsille, joilla on yhteishaussa koulutuspaikka jossain Turun ammatti-instituutissa edustettuna olevassa tutkinnossa. Lue lisää koulutustakuusta.

Perusopetuksen jälkeiseen ammatilliseen perustutkintoon valmentavaan koulutukseen (VALMA) hakuaika on 23.5.- 25.7. ja haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi .
Lisää tietoa VALMAsta: www.turkuai.fi/valma