Turun ammatti-instituutin Aninkaisten opiskelijakunta järjesti juhlavan kahvitilaisuuden historiallisessa Ravintola Aninkaisessa keskiviikkona 19.4. Tapahtuman avulla haluttiin madaltaa kynnystä nuorten ja seniorien välillä sekä saada kullanarvoista tietoa maamme historiasta.

Kutsuvieraiksi oli kutsuttu Parkinmäen palvelutaloissa asuvat seniorit. Juhlapaikaksi valikoitui Ravintola Aninkainen sen arvokkuuden vuoksi.

Aninkaisten opiskelijakunnan hallituksessa on monen eri alan opiskelijoita. Taustatueksi oli kuitenkin saatu myös opettajat opiskelijaryhmineen. Elintarvikealan opettaja ja opiskelijat suunnittelevat ja valmistavat tarjoiltavat tuotteet. Horaca-alan opettajat vastaavat kattauksesta ja tarjoilusta ryhmiensä kanssa. Muut opiskelijakunnan hallituksen jäsenet osallistuvat senioreiden kanssa seurusteluun.

Kuva: Juhlissa herkuteltiin Suomi 100 -leivoksilla

Parkinmäen palvelutalon vapaa-ajan ohjaaja Eeva Salonen kiitti kaikkien osallistuneiden puolesta nuoria huomaavaisuudesta. Tämän päivän meidän asukkaamme tulevat muistamaan lämmöllä.

Juhlavan kahvitilaisuuden taustalla oli myös tietysti opetuksellinen puoli, sekä nuorten osallisuus ja vaikuttaminen. Turun nuorisovaltuustolle tekemässään hankehakemuksessa opiskelijat olivat ideoineet, suunnitelleet, budjetoineet sekä perustelleet tapahtuman tarpeellisuuden. Itse tapahtuma oli  vain osa hyväntekeväisyyttä, jonka taakse piiloutuu useita tunteja töitä ennen tapahtumia ja myös niiden jälkeen.

”Haluamme osoittaa kiitollisuutta niille, jotka ovat omalla toiminnallaan taanneet meille itsenäisen kotimaan.”

– opiskelija

Teksti:
Kati Länsiö

Kuvat:
Jarmo Linkosaari

Ravintola Aninkaisen yhteystiedot

Ravintola Aninkaisen lounas