Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietettiin torstaina 27.4. Turun messukeskuksessa. Noin 80 Turun ammatti-instituutin opiskelijaa eri koulutusaloilta osallistui päivän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Päivä alkoi hartaustilaisuudella. Tästä juhlavieraat jatkoivat lounaalle, missä TAI:n opiskelijat olivat valmistelleen kattauksen sekä ruoan. Paikkoja oli katettu 1040 henkilölle. Turun ammatti-instituutti oli ollut tapahtumassa mukana jo viime syksystä asti, kun juhlamenuta alettiin suunnitella.

80 Turun ammatti-instituutin opiskelijaa pitivät huolen lounaan aikana, että hommat ja aikataulu sujuivat mallikkaasti. Edellisenä iltana pöydät oli katettu valmiiksi 50 tarjoilijaopiskelijan voimin.

Tarjolle oli loihdittu kolmen ruokalajin lounas, joka sisälsi alkuruokana vihersalaattia, kirsikkaa, tomaattia, kotijuustoa ja lohiterriiniä sekä talon leipää. Pääruokana vierailijat nauttivat haudutettua naudan flank steakia, perunakakkua, vihanneksia ja viinikastiketta. Jälkiruokana tarjolla oli kahvi tai tee ja pulla. Lisäksi tarjoiltiin veteraanipäivän perinteeseen kuuluva yhden tähden Jaloviina shotti tai halutessaan likööri.

Mukana päivässä oli myös lähihoitajaopiskelijoita kaikilta eri vuosikursseilta, jotka olivat lähteneet päivystämään 12 hengen voimin. Päivän aikana messukeskuksessa toimi kaksi kiertävää ensiapuryhmää. Tehtävänä oli katsoa, että kaikilla on asiat hyvin ja olla tarvittaessa apuna. Opiskelijoilla oli mukana kattava ensiapuvälineistö, mikä sisälsi perustarpeet kuten kylmäpussit ja paikkausvälineet. Opiskelijat olivat myös varautuneet pillimehuihin ja pieneen naposteltavaan, jos verensokeri sattuu laskemaan liian alas.

– Me yritetään olla mahdollisimman näkyvillä täällä ja koitetaan tuoda sellaista turvallisuuden tunnettakin, kertoo kolmannen vuoden opiskelija Lassi.

Mukana veteraanipäivässä olivat myös toisen vuoden logistiikkaopiskelijat, jotka olivat tulleet juhlaan lyhyellä varoitusajalla avaamaan ovia ja toivottamaan vieraat tervetulleiksi sekä tarvittaessa olemaan apuna.

Kuva: Veteraanipäivän juhla vietettiin Turun messukeskuksessa 27.4.

Teksti ja kuvat

Maija Anttonen