Turun ammatti-instituutti parantaa opetustaan hyödyntämällä Onninen Oy:n osaamista. Yhtenä konkreettisena toimena oli modernisoida yksi Peltolan luokkatila vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita.

Kuva: koulutuspäällikkö Mikko Hauninen ja Onninen Oy:n markkinointijohtaja Jukka Aro.

Onninen Oy ja Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa toimiva talotekniikan osasto ovat aloittaneet aivan uudenlaisen yhteistyön. Yhteistyön tavoitteena on parantaa Turun ammatti-instituutin koulutustiloja ja mahdollisuuden Onninen Oy:lle olla siinä mukana.

Vapuksi valmiiksi!

Kuva: Peltolan koulutalon uudistettu luokka.

Peltolan koulutalossa juhlittiin ennen vappua. Sopimuksen mukainen kummiluokka oli valmistunut ja toimijaosapuolet halusivat juhlistaa tapausta. Aamubrunssille oli kutsuttu kaikki tällä hetkellä opiskelevat nuoret sekä heidän opettajansa.

Avauspuheenvuorossaan koulutuspäällikkö Mikko Hauninen kertasi prosessia.

– Peltolan koulutalon kaikki luokat ovat pääosin kuin suoraan 80-luvulta. Nyt tämän luokan seinät on maalattu oppilastyönä, Onninen Oy on toimittanut uudet pulpetit, ajanmukaiset verhot, kaihtimet, valaisimet ja vitriinikaapit. Luokan tekniikka on myös ottanut myös oikean kunnon digiloikan, Hauninen totesi.

Onninen Oy:n markkinointijohtaja Jukka Aro oli myös saapunut paikalle ja oli selvästi näkemäänsä tyytyväinen.

– Lopputulos on hyvä, kiitos kaikille toimijoille hyvästä työstä. Luokka on muuttanut täysin ilmettään siitä kun täällä vähän ennen joulua kävin tilat katsastamassa, Aro iloitsi.

– Olemme iloisia kun voimme elävöittää opiskelutiloja ja lisätä mahdollisesti myös opiskelumotivaatiota.  Luokassa Onnisen vitriinikaappeihin kerätään alan materiaalia ja tuotteita, joita opiskelijat voivat hyödyntää opiskelujensa aikana, Aro kertoo.

– Pitäkää hyvää huolta tiloista. Tämä uudistustyö on tehty teitä varten.

Onninen Oy:llä on oikeus hyödyntää kummiluokkaa markkinointiviestinnässään, esitellä siellä toimintaansa ja tuotevalikoimaansa soveltuvin osin. Onninen voi myös järjestää tilassa koulutustilaisuuksia opettajille ja yhteistyökumppaneilleen ennalta sovitusti.

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen on syystäkin tyytyväinen alkaneeseen yhteistyöhön.

– Me täällä koulussa olemme työelämää varten ja on hyvä, että alan yrityksetkin näkyvät aktiivisesti koulussamme. Hauninen kiitti myös koulun saamasta viiristä. Se muistuttakoon meitä kaikkia työelämäyhteistyön merkityksestä.

Opiskelijakunnan puheenjohtaja Hanna Kero summasi omassa puheenvuorossaan kaikkien opiskelijoiden tuntoja.

– Mikäs täällä on opiskella ja oppia ammattitaitoa. Tilojen viihtyvyys lisää ihan varmasti kaikkien opiskelumotivaatiota, Kero totesi.

 

Turun ammatti-instituutista valmistuu joka vuosi noin 50 LVI-alan opiskelijaa työelämän tarpeisiin.

Onninen Oy kuuluu Kesko-konserniin. Onninen on yksi johtavista Itämeren ja Skandinavian markkinoilla toimivia kattavia materiaali- ja tietovirtapalveluja tarjoavia yrityksiä.

Onninen-konsernilla on Suomen lisäksi toimipaikkoja kaikissa Baltian maissa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Venäjällä. Onninen työllistää 3100 henkilöä, joista noin 1100 toimii Suomessa.

 

Teksti ja kuvat:

Jarmo Linkosaari