Tänä keväänä ammattiin valmistuvia nuoria juhlittiin Turun konserttitalolla lauantaina 27.5. Kaksoistutkinnon päätöstilaisuus järjestetään puolestaan VPK:n talolla perjantaina 2.6. klo 17.00. Katso lista valmistuneista!

Valmistujaisjuhlia vietettiin Turun konserttitalolla lauantaina 27.5. koulutaloittain kolmessa eri erässä. Suomen juhlavuosi oli otettu huomioon ja se näkyi ja kuului tilaisuuksissa.

Juhlapuheen tuli pitämään Varsinais-Suomen sotaveteraaninpiirin toiminnanjohtaja Osmo Suominen. Suominen muistutti, että tämä itsenäinen hyvä isänmaa, Suomi, ei ole itsestäänselvyys, vaan koskettavan vaiherikkaan kehityksen tulos. Suomi on sadan vuoden aikana kokenut paljon, sen suurimmat muutos- ja murrosvaiheet.

– Toivon, että ne matkaeväät, jotka olette mukaanne saaneet, niin nykyisiltä, kuin mahdollisesti edellisiltäkin opettajiltanne, kantavat teitä eteenpäin ja ainakin askeleen lähemmäs omaa itsenäistä elämää. Kuten sanoin, on teidän vuoronne rakentaa tätä maata tästä eteenpäin, Suominen kannusti koulunsa päättäneitä nuoria.

Unelmat ovat niitä asioita, jotka vievät teitä elämässä eteenpäin

Upean pianoesityksen Jean Sibeliuksen sävellyksestä Kuusi, esitti Turun konservatorion opiskelija Elsa Toivonen. Musiikista nautittiin myös Laura Sipposen esittäessä Johanna Kurkelan kauniin kappaleen Rakkauslaulu.

Juhlissa muistettiin Taitaja-kilpailussa hyvin menestyneitä opiskelijoita. Heidät palkittiin Timo Sarpanevan suunnittelemalla Iittalan teräslautasella.

Lakin hankkiminen kunnioitus omaa alaa kohtaan

Tänä vuonna moni oli hankkinut oman tutkintonsa lakin. Ammattilakki kuvastaa, että ammattikoulusta valmistuneilla on ylioppilastutkinnon kanssa suorittaneiden kanssa yhtä lailla samat mahdollisuudet lähteä jatko-opiskelemaan korkeakouluihin.

– Unelmat ovat niitä asioita, jotka vievät teitä elämässä eteenpäin, ammattiliitto Superin Minna Andelin sanoi puheessaan.

Joukko innokkaita ja osaavia nuoria jatkaa nyt elämässään töihin tai jatko-opiskelemaan. On aika katsoa minne unelmien tie johdattaa.

Onnea kaikille valmistuneille!