Turun ammatti-instituutin kahden tutkinnon opiskelijat saivat ylioppilaslakkinsa perjantaina 2.6.2017 VPK:n talolla juhlavin menoin. Ammattitutkinnon ohessa ylioppilastutkinnon suoritti tänä keväänä läpäisi 91 opiskelijaa.

Koulutuspäällikkö Olli Pietilä muistutti omassa puheessaan, että elämä on täynnä mahdollisuuksia ja oppimista riittää.

– Kaksoistutkinto antaa hienot valmiudet elämänpituiseen oppimiseen. Lukioaineista saa teorian, ja kun ammattikin on jo hankittuna, on tästä yhdistelmästä suuri hyöty. Kaksoistutkinto on hyvä valinta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Moni on valinnut helpomman tien, Te työläämmän ja kivuliaamman. Kivusta nautintoon on matkaa kuitenkin pelottavan vähän, tänään ei sitäkään. Kukaan ei saa nyt dropata Teidän tunnelmaa. Vaikka vain pienen hetken lakkinne on lumivalkoinen, älä pysäytä musiikkia, älä koskaan pysäytä sitä! Nämä vuodet ovat vain elämää. Onnea matkaan, Sinä ansaitset kultaa, lopetti Olli kannustavasti puheensa.

Kaksoistutkinnon suoritti myös Anni Peräkylä, joka opiskeli hotelli-, ravintola- ja catering-alaa. Anni suuntautui ravintolakokiksi. Tämä oli ollut Annin haaveensa jo yläasteelta lähtien. Kaksoistutkinnon opiskelu on ollut minulle upea kokemus ja riittävän haastava juuri kaksoistutkinnon vuoksi. Kaksi ensimmäistä vuotta meni suhteellisen helposti, mutta kolmantena vuotena kirjoitusten, lopputyön ja työssäoppimisten yhteensovittaminen otti jo tiukemmalle. Anni sai valmiiksi kaksoistutkinnon ihanneajassa, eli kolmessa vuodessa.

– Tämän lisäksi valmentauduin Taitaja 2017 kilpailuun. Keväällä olleessa Taitaja-kilpailussa määrätietoinen ja ammatinvalinnastaan ylpeä Anni saavutti toisen sijan.

– Opiskelu on antanut minulle ammattitaidon ja ylioppilastodistuksen lisäksi myös vielä niitäkin tärkeämpää: elinikäisiä ystäviä ja hetkiä sekä muistoja, joita saan kantaa mukanani aina.

– Opiskelu vaati paljon, mutta antoi vielä enemmän oli monen uuden ylioppilaan ajatus juhlapäivänä, totesi myös opiskelijan puheen pitänyt Aleksi Hurula.

– Tulevaisuus kuuluu niille jotka uskovat unelmaansa. Muistetaan nyt juhlia kunnolla mutta viisaasti, opasti Aleksi.

VPK:n talon komeat puitteet ovat tulleet kaksoistutkinto-opiskelijoille tutuiksi jo aikaisemminkin. Toisena opiskeluvuonna tanssittiin talon kristallikruunujen välkkeessä TAI:n wanhojen tanssit, ja ponnisteltiinpa itse ylioppilaskirjoituksetkin samassa paikassa. 

Kaksoistutkinto tarkoittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittamista. Kahta tutkintoa on mahdollista opiskella kaikilla TAI:n aloilla. Tänä keväänä ammattiin valmistui 856 opiskelijaa, joista joka kymmenes sai nyt myös valkolakin.

 

Kuvat ja teksti: Jarmo Linkosaari