Turkuun odotetaan syyskuun alussa satoja ammatillisen koulutuksen henkilöstöön kuuluvia liikkujia ympäri Suomen. Turun ammatti-instituutin lähihoitajaopiskelijat ja liikuntaneuvojaopiskelijat ovat aktiivisesti mukana tapahtuman järjestämisessä.

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön Syyskisat 1.– 3.9.

Turun tapahtumien kesä jatkuu syyskuun alussa valtakunnallisilla SAKU ry:n Syyskisoilla, joiden vastuujärjestäjänä toimii Turun ammatti-instituutti. Turkuun odotetaan ammatillisen koulutuksen henkilöstöstä satoja aktiivisia liikkujia nauttimaan syyspäivien riemuista ympäri Suomen.

Syyskisojen ohjelmassa on kisailuja moneen makuun. On golf-kisaa, joka tällä kertaa järjestetään Kankaisten Golfpuistossa Maskussa. On mahdollisuus suunnistaa Harvaluodon saaristolaismetsissä sekä tietysti yleisurheilla maailmankuululla Paavo Nurmi -stadionilla.

Mainiot kisapaikat odottavat

Saadessamme noin vuosi sitten tietää, että SAKU ry:n Syyskisat pidetään Turussa, kokoonnuimme ensimmäisen kerran koulutuspäälliköiden Kalle Ojasen ja Henry Koskisen johdolla suunnittelemaan tapahtumaa. Suunnittelussa päätettiin lajit, varattiin hotellit, mietittiin iltajuhlaa, varattiin suorituspaikat ja päätettiin kullekin lajille vastuutoimijat. Tavoitteena oli heti alusta alkaen myös ottaa järjestelyihin mukaan opiskelijoita osana heidän opiskelujaan.

Turku tarjoaa oivalliset tapahtumapaikat Syyskisoille. Turun urheilupuisto on paikkana maailmankuulu, Turun kesäisessä keskustassa mäen päällä aivan joen tuntumassa. Suorituspaikat ovat kansainvälistä tasoa. Kisoissa Turun urheilupuiston alueella yleisurheillaan, pelataan petankkia ja beach volleytä sekä kisaillaan frisbeessä. Vipinää, säpinää, tiimellystä ja temmellystä riittää siis ympäri koko urheilupuiston.

Iltajuhla Taidossa

Kisapäivät on varattu urheilulle ja lauantai-ilta hauskanpidolle, vaikka ei hymyä ja huumoria sovi unohtaa kisapaikoillakaan.

Ohjelmallinen omakustanteinen iltajuhla järjestetään lauantai-iltana klo 19 alkaen Ravintola Taidossa (Lemminkäisenkatu 18).

  • Hinta 25 € per henkilö, maksetaan iltajuhlan paikan päällä.
  • Muista ilmoittautua iltajuhlaan ilmoittautumisen yhteydessä

Juhlassa on palkintojenjakojen ja ohjelman lisäksi tarjolla varmasti riittävästi vatsan täytettä. Tarjolle katetaan runsas salaattipöytä sekä maukkaat lämpimät ruuat hyvää jälkiruokaa unohtamatta. Ravintolalla on täydet oikeudet ja tanssibändi, jonka tahdissa jokainen voi verrytellä lihaksensa kuntoon seuraavan päivän koitoksia varten. Tämän lisäksi tarjolla on aina niin mukavaa ja hauskaa sakulaisten seuraa, kun kaikki syyskisalaiset kokoontuvat yhteen toistensa seurasta nauttien.

Opiskelijat aktiivisesti mukana

Järjestelytoimikunnan ja lajivastaavien lisäksi vieraistamme pitävät huolta lähihoitajaopiskelijat. Koulutuspäällikkö Kalle Ojanen valottaa opiskelijoiden roolia tapahtumassa:

–Vierumäellä toimivan Suomen Urheiluopiston Turun paikallistoteutuksessa liikunnan perustutkintoa suorittavat opiskelijat hoitavat kisajärjestelyt yhteistyössä kahden yrittäjyyspainotteisesti opiskelevan lähihoitajaryhmän kanssa. Liikuntaneuvojilla kisa kuuluu Liikuntatapahtuman järjestämisen tutkinnon osaan.

–Turun seudun urheiluakatemian valmentajat opettivat ryhmälle ensin yleisurheilun perusteet, ja yhteistyössä Turun Weikkojen kanssa he saivat yleisurheilun tuomarikoulutuksen. Koulutuksessa kerääntyneellä kokemuksella he ovat saaneet hyvät valmiudet tapahtuman järjestämiseen. Parityöskentelynä liikuntaneuvojilla on vastuu tietyistä lajeista ohjelmassa. Kolmas lähihoitajaryhmä hoitaa ensiapupäivystyksen alueella koko tapahtuman ajan. Yleisurheilukilpailujen johdon hoitaa Turun Urheiluliitto, kuvaa valmisteluja Kalle Ojanen.

Turussa kaikki alkaa pikkuhiljaa olla kunnossa ja jännitys kohota, sillä kisat ovat aivan ovella! Järjestelyt ovat hyvällä mallilla, ja pian jo huomaammekin olevamme syyskuun ensimmäisessä viikonlopussa ja odotamme ensimmäisiä kisavieraita kisakansliaan.
 

Lisätietoja:

 

Teksti: Jarmo Linkosaari

Kuvat: Turun ammatti-instituutin arkisto