Turun ammatti-instituutin datanomi- ja lähihoitajaopiskelijat pääsivät tutustumaan kuntoutustyössä toimiviin sovelluksiin ja välineisiin sekä esittelyjen että omakohtaisten kokeilujen avulla.

Yllä: Liikuntalaattoja pääsi kokeilemaan Wisiossa 31.8.2017.

Meditas Oy:n toimitusjohtaja Minna Laine toi mukanaan Zora-robotin, joka pelasi opiskelijoiden kanssa kivi-paperi-sakset peliä, sekä monipuoliseen kuntoutuskäyttöön sopivat MOTO Tiles liikuntalaatat. Motoriikkaa ja tasapainoa kehittävät liikuntalaatat innostivat sekä tapahtumaan osallistuvia senioreja Eilaa ja Ristoa että yrittäjyyspainotteista lähihoitajaopiskelijaryhmää LHS16G kisailuun ja hauskaan treeniin.

Hyvinvointiteknologian käyttäjäkokemuksia vanhuskeskuksen toiminnanohjaajan näkökulmasta kertoi Leenamaija Keskinen Turun kaupungin Kerttulin vanhainkodista. Koekäytössä olivat myös Miina Sillanpään Säätiön netistä löytyvän Impulssi-sovelluksen aivojumppaharjoitukset.       

Musiikin ja muisteluiden kuntouttavaa voimaa esitteli palvelun kehittänyt Kardemummo Oy:n työpari : muusikko, geronomi-opiskelija Samu Vatanen ja tietotekniikan insinööri Mikael Johansson. Hilda –nimisen sovelluksen avulla ikäihmisten on mahdollista valita nuoruusaikojen musiikkia sekä aikakauden kuvia ja jakaa niiden herättämiä muistoja jopa valtakunnallisesti Hildan  muille käyttäjille.

Seuraavassa vaiheessa datanomi- ja yrittäjyyspainotteisesti opiskelevat lähihoitaja-opiskelijat testaavat Hilda-sovellusta sekä MOTO Tiles liikuntalaattoja aidossa toimintaympäristössä palvelutalo Kotikunnaksessa.

Tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa WISIOn yrittäjyysvalmennustiloissa. Toiveissamme on jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä yritys-yhteistyökumppaniemme kanssa sekä rakentaa edelleen myös lähihoitaja-datanomi-yhteistyötä TAI:ssa!

Lämmin kiitos onnistuneesta iltapäivästä yhteistyökumppaneillemme!

Taina Halsvaha ja Teija Yli-Hollo

http://kardemummo.fi/

http://www.meditas.fi/