Turun ammatti-instituutti ottaa digiloikan 2.– 6.10. kun opetuksessa hyödynnetään digitaalisuutta mm. kokeilemalla simulaattoreita, virtuaalilaseja, erilaisia pelejä, verkkomateriaaleja ja 3D-tulostusta.

Hyvää alkanutta Digiviikkoa!

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen lähetti maanantaiaamuna 2.10. videotervehdyksen opetus- ja kulttuuriministeriöstä Varsinais-Suomeen:

– Hieno asia että olette lähteneet rakentamaan uudenlaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja oppimisen tueksi. Ammatillisen koulutuksen reformia toimeenpannaan ja ensivuoden alusta astuu voimaan uudenlainen ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö. Se haastaa meitä pohtimaan mitä tulevaisuuden osaamistarpeet ovat - miten esim. tekoäly, digitalisaatio, robotiikka ja automatisaatio muuttavat tulevaisuuden työelämää ja millaisia uudenlaisia ammattitaitovaatimuksia se tuo nuorille ja aikuisille oppijoille.

Lopuksi Grahn-Laasonen toivotti hyvää Digiviikkoa ja innostusta uudenlaisen ammatillisen koulutuksen rakentamiseen Varsinais-Suomeen.

Opettajat ottivat varaslähdön virtuaalimaailmaan

Digiviikon kick-off tilaisuus järjestettiin 26.9. Lemminkäisen koulutalossa. Opettajat saivat tuntumaa siihen mitä moderni digitaalisuus on ja miten sitä voi monipuolisesti käyttää opetuksessa. Pajojen vetäjinä oli opiskelijoita, työelämän edustajia ja opettajia. Opiskelijat kertoivat miten itse ovat hyödyntäneet digitaalisuutta oppiessaan tai omassa arjessa. Työelämän edustajat puolestaan kertoivat miten digitaalisuus näkyy yritysten päivittäisessä työssä ja mitä osaamista työntekijöillä tulisi olla.

Virtuaalilasien testausta

Digiviikko kuuluu osaksi sivistystoimialan DigiRoihu-täydennyskoulutushanketta, jonka tavoitteena on tukea uuden pedagogiikan kehittämistä ja käyttöönottoa. Hankkeessa halutaan erityisesti vahvistaa opettajien teknologiataitojen kehittymistä. Hankkeen aikana opettajille on järjestetty teeman mukaisesti lähes 40 eri koulutustilaisuutta ja tänä vuonna tullaan vielä järjestämään kahdeksan koulutusta. Koulutuksiin on osallistunut lähes 500 opettajaa eri oppilaitoksista. Opettajien hankkima osaaminen tulee näkyviin Digiviikon aikana.

3D-tulostusta

Digiviikolla  2.– 6.10. Turun ammatti-instituutin koulutalossa tutustutaan mm. erilaisiin ajosimulaattoreihin, virtuaalilaseihin, digitaaliseen hävikkimittariin ja 360-kameraan.

Oppilaiden ottamia kuvia ja tunnelmia voi seurata sosiaalisen median kanavissa tunnisteella  #taidigiviikko.

 

Kuvat ja teksti:

Jarmo  Linkosaari