Aluekarsintoihin jatkavat seuraavat joukkueet: LV, Kuiva Kala, Tytsyt, AJO 4, Rieskan Kuninkaat ja AJO2.

Taitaja9-kilpailujen Turun paikalliskarsinnat järjestettiin 7.11.2017 Peltolan koulutalossa. Taitaja9-kilpailu on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille tarkoitettu leikkimielinen kisa, jossa mitataan oppilaiden kädentaitoja.

Tänä vuonna kisailtiin muun muassa elintarvikealaan, rakennusalaan ja lääkealaan liittyvissä tehtävissä.

Kuva: Elintarvikealan tehtävässä kisaajien tuli tunnistaa raaka-aineita ja osata käyttää taarattavaa vaakaa.  
 
Elintarvikeala suuntautuu yhä enemmän elintarviketeollisuuteen, joten nokkeluutta, yhteistyötaitoja ja tarkkuutta tarvitaan, opettaja Riitta Schwartz sanoo.
Kuva: Rakennusalan tehtävä oli tiilihormin muuraus.

Paikalliskarsintoihin oli ilmoittautunut noin 60 joukkuetta 15 yläkoulusta; Turusta, Paraisilta ja Kaarinasta. Ulkosaariston koulun 7.-9.-luokkalaisista koostuva joukkue oli varmasti pisimmän matkan takaa kilpailemaan saapunut.

– Kilpailu on mukava tapahtuma, jossa pääsee näkemään mitä kaikkea amiksessa tehdään, rehtori Vesa Vuoristo sanoo.

"Ajo 4"-joukkue Aurajoen koulusta vei voiton

JoukkueKouluOsallistuja 1Osallistuja 2Osallistuja 3
1. AJO 4Aurajoen kouluAapeli HuhtinenSivan MustafaHussein Al-Khafajy
2. Kuiva KalaKotimäenkouluJuho NäsänenOtto AlankoJuho Meriö
3.  LVLuostarivuoren kouluAnton LummeJoel PelkonenHenri Salminen
4. TytsytKotimäenkouluJanette HujalaIrma SilanderAlina Raitala
5. Rieskan KuninkaatRieskalähteen kouluSampo KyynäräinenAnton TuomaalaNico Jalo
6. AJO2Aurajoen kouluMatias PonsenEetu KauppiOrte Myron

Turun paikalliskarsintojen kuusi parasta joukkuetta pääsee aluekarsintoihin Raisioon. Aluekarsinnoista Raisiosta 29.11. kuusi parasta joukkuetta pääsee finaaliin, joka pidetään Tampereella Taitaja2018‑kilpailujen yhteydessä toukokuussa. Koko maan paras joukkue voittaa itselleen moposkootterit.

Taitaja9-kilpailuiden tarkoituksena on tehdä ammattioppilaitoksia tunnetuksi sekä samalla nostaa taitoaineiden, tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden asemaa peruskouluissa. Tavoitteena on myös lisätä paikallista peruskoulujen, ammatillisten oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä.

Taitaja9-kisa on Skills Finland ry:n ammattitaitokilpailuperheeseen kuuluva tiimikilpailu. Skills-ammattitaitokilpailujen tarkoituksena on osaltaan kohottaa ammatillisten oppilaitosten vetovoimaisuutta. Kilpailutoiminnan avulla saadaan peruskoulujen taitoaineiden opettajat sekä opinto-ohjaajat mukaan yhteistyöhön ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuuden parantamiseksi. Taitaja9-kilpailuja on järjestetty jo 15 vuotta.

Lisätietoja: