Turun ammatti-instituutin koulutaloissa juhlittiin 100-vuotiasta Suomea itsenäisyyspäivän aattona yhdessä kutsuvieraiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Kellonsoittajankadun koulutalon juhlan aloitti Finlandia-hymni

Koulutuspäällikkö Olli Pietilä kiitti puheenvuorossaan turkulaisia mesenaatteja ja hyväntekijöitä sekä juhlan järjestäneitä opiskeiljoita.

- Turku on paitsi tuttujen, mutta myös vähemmän tunnettujen mesenaattien kaupunki. Suurimpien hyväntekijöiden varjossa toimii joukko merkittäviä, vähemmän tunnettuja lahjoittajia. Kiitos Hjalmar Karlströmille, hänen säätiölleen ja heidän kaltaisilleen. Vaatimattomien turkulaismesenaattien perintö auttaa meitä edelleen vaalimaan suomalaisuuden ja itsenäisen suomen perintöä. Sen kulttuuria, hyvinvointia, sivistystä ja osaamistason nostoa.

Turun Kauppaoppilaitoksen Tuki ry jakoi stipendit opiskelijoille, jotka ovat omalta osaltaan luoneet hyvää ja reilua henkeä opiskelijoiden keskuuteen. Juhlassa paljastettiin myös tukiyhdistyksen onnittelutaulu.  

178-vuotias suomalainen kauppaopetus Turussa onnittelee 100-vuotiasta isänmaata.

Juhlapuhuja komentaja evp. Markku Tervahartiala muisteli Suomen historiaa ja niitä historian käännekohtia, joiden vuoksi voimme nyt juhlia 100-vuotiasta itsenäisyyttämme.   

Kuva: Jarmo Linkosaari

Lemminkäisenkadun koulutalon hotelli-, ravintola ja cateringalan sekä matkailualan opiskelijat ja talon henkilökunta juhlivat itsenäisyyspäivää juhlalounaan ja leivoskahvien merkeissä.

Leivoksen valkoinen väri symboloi lunta ja sininen talvista jäätynyttä tai kesäisen kimmeltävää järveä.

Taidon auditoriossa pidetyssä itsenäisyyspäiväjuhlassa matkailualan opiskelija Meri Vuorisalo ja Yanan Bai Turun konservatoriosta toivat juhlaan Sibeliuksen ja Mozartin säveliä viululla ja alttoviululla.

Tiimivastaava Petri Hörkön puheessa korostui yhdessä tekeminen ja muiden huomioiminen. Koulutuspäällikkö Dahlström nosti puheessaan esille Suomen historian ja kehityksen keskeisiä asioita ja korosti ammatillisen koulutuksen asemaa ja tärkeyttä yhteiskunnassamme.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja, luottamushenkilö Mari-Elina Koivusalon puheessa peilattiin maamme menestystarinaa – miten se on tehty koulutuksella ja sivistyksellä.

-On tehtävä rohkeasti koko ajan uutta. Kun maailma muuttuu, ei Suomikaan voi jäädä paikoilleen. Suomen kilpailukyky tehdään maailman korkeimmalla osaamisella.

 

Kellonsoittajankadun koulutalon opiskelijoita juhlakahveilla. Kuva: Jarmo Linkosaari