Turun ammatti-instituutissa vietettiin syksyllä 2017 Digiviikkoa. Viikon aikana opetuksessa kiinnitettiin erityisesti huomiota siihen, miten digitaalisuutta hyödynnetään opetuksessa.

Digiviikon tapahtumakokonaisuuteen kuului valokuvauskilpailu, jonka teemana oli: Mikä on sinun tarinasi ammatista? Tavoitteena oli kertoa kuvan keinoin, mihin ammattiin olet valmistumassa.

Kilpailu oli tarkoitettu kaikille ammatti-instituutin opiskelijoille ja siihen oli mahdollista osallistua yksin tai porukalla. Kilpailun tavoitteena oli myös nähdä opiskelijan silmin tuleva ammatti. Kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, oli myös kilpailun toteutuksessa mukana olleen Tuike Kankareen ajatus. Kilpailun tuomariston muodostivat Jaana Åkerroos, Virva Kaavi, Jarkko Lehmuskenttä ja Tuike Kankare.

Tuomariston tehtävä ei koskaan ole helppo. Tässä tapauksessa voittajat kuitenkin löytyivät suhteellisen helposti. Kilpailun arviointikriteerit olivat selkeät. Kuvan tuli olla omaperäinen ja tekniseltä toteutukseltaan hyvä. Visuaalisuuteen ja teeman mukaisuuteen kiinnitettiin myös huomiota. Kilpailuun tuli toistakymmentä työtä.

Voittajat palkittiin itsenäisyyspäivän aattona ravintola Taidossa. Kaikki palkitut olivat ensimmäisen vuoden matkailuvirkailijaluokan opiskelijoita Lemminkäisenkadun yksiköstä.

Digiviikon valokuvakilpailun palkintojenjakotilaisuus.

Valokuvakilpailun voittajat

Valokuva: Elina Teuho, Meri Siimes, Jennyfer Anton, Rosa Vuori, Kaija Nevalainen ja Ulla-Maija Niinisalo

Tuomariston perustelut: Teknisesti selkeä ja informatiivinen. Hauska ja persoonallinen toteutus. Yhdistetty luovalla tavalla kaksi erillistä kuvaa käyttäen kuvankäsittelyä. Kuvan avulla välittyy hyvin palvelukokonaisuus, minkä kanssa tulevaisuudessa matkailuvirkailijat työskentelevät.

Video: Emmi Dahl ja Aliisa Friberg

Tuomariston perustelut: Teknisesti hyvällä tavalla rosoinen. Video informatiivinen ja poikkeaa massasta. Hauska ja hyvin informatiivinen. Piirroshahmot kuvaavia ja koulutuksen kokonaisuus tuli hyvin esille videossa. Sopivan mittainen ja pirteä. Tunteita herättävä.

Voittajat saivat palkinnoksi lahjakortteja ravintola Taidon palveluihin.

Kuvat ja teksti: Jarmo Linkosaari