Vuoden lyhimpänä päivänä valoa pimeyteen toi yhteensä 82 uutta ammattiin valmistunutta nuorta. Uudenmaantien juhlasalissa jaettiin ruusuja, stipendejä ja todistuksia. Turun ammatti-instituutti onnittelee uusia ammattilaisia!

Juhlan teemana oli tällä kertaa Suomi 100-päättäjäiset. Runsaan ja tunteikkaan musiikkitarjonnan saattelemana oli suuri omaisten ja ystävien joukko tullut iloitsemaan nuorten kanssa heidän valmistumistaan.

Juhlapuheessaan koulutuspäällikkö Kalle Ojanen muisteli millainen on tämän alan taival ollut vuodesta 1917 tähän päivään. Vuonna 1917 sairaanhoitajakouluun otettiin kuusi oppilasta kahdesti vuodessa. 1927 sairaankuljetus oli juuri autoistunut ja 1967 nyt purkutuomion kohteena oleva U-sairaalaa oli rakennettu vuosi.

– Tulevaisuus, te lähdette nyt tekemään sitä yhteistyössä jo alalla toimivien kanssa. Me tulemme kohtaamaan teitä vielä monesti vaikkapa tulevina työpaikkaohjaajina. Me olemme teistä niin ylpeitä, hehkutti Kalle puheessaan.

– Jos tämän päivän muutostahti tuntuu hirvittävän, niin pohtikaa mennyttä. Entisten aikojen muutokset verrattuna nykyaikaan ovat massiivisia. Asioita, joita joitain vuosikymmeniä sitten ei voitu edes arvata olevankaan, ovat nyt arkipäivässämme. Suhtautukaa tulevaisuuteen luottavaisesti ja uteliaasti. Te olette nyt tekemässä tulevaisuutta omalla työllänne.

– Muutoksessa ei siis ole mitään ihmeellistä. Ero aikaisempien vuosikymmenien muutoksiin on ehkä nykyään se, että muutosta ei pääse piiloon. Muistakaa hyvät valmistuneet, että sopeutumiskyky on erittäin tärkeä kyky. Tämän koulutuksen läpikäyminen on osoittanut, että teissä on työelämän ja ihan tämän päivän arvojenkin vaatimaa sopeutumiskykyä, lopetti Kalle puheensa.

Koulutuspäällikkö Kalervo Dahlstrom tervehti valmistuvia hotelli-, ravintola- ja catering-alan valmistuvia oppisopimusopiskelijoita.

– Te ette ole valinneet helpointa tietä ammattiin, mutta aivan varmasti yhteistyössä työelämän kanssa opiskeltu ammattitaito on sen väärtti, muistutti Kalervo valmistuvia.

Juhlan perinteisiin kuului myös kaikkien valmistuvien yhteen ääneen lukema lähihoitajien lupaus. Siinä valmistuvat lupaavat tehdä tulevaa työtään asiakkaan ihmisarvoa kunnioittaen ja hyvää elämää edistäen. Lupauksessa lisäksi luvataan pitää huolta apua tarvitsevista, ehkäistä syrjäytymistä ja lievittää inhimillistä kärsimystä elämän alusta kuolemaan saakka.

Opiskelijoiden tervehdyksen tilaisuuteen toi Sini-Jasmin Leskinen, joka kertasi omaa polkuaan lähihoitajaksi. Lähihoitajan ammatti tarjoaa monia reittejä elämälle. Kolme vuotta sitten en olisi itse uskonut nyt seisovani tässä, nyt ammatistaan ylpeänä ja valmiina työelämään. Alun hämmennyksen ja jopa pienen pelonkin jälkeen voin olla tosi tyytyväinen ammatinvalintaani. Hyvä laaja-alainen ja monipuolinen koulutus on antanut oikeanlaista ammattiylpeyttä. Nyt me kaikki olemme valmiita kohtaamaan monipuoliset työelämän haasteet. Olemmehan jo opintojemme aikana saaneet nauttia runsaasti työelämän ohjauksesta. Meidän jokaisen on myös hyvä muistaa, että parasta kiitosta työstämme saamme tyytyväisiltä asiakkailta ja heidän kiitollisesta hymystään.

Tilaisuus päättyi tunteikkaasti Oravan pesä -kappaleeseen, joka laulettiin yhteislauluna.

Katso kuvat Uudenmaantien juhlasta TAIn Facebook-sivulla

Turun ammatti-instituutista 21.12.2017 valmistuneet opiskelijat

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Ensihoidon osaamisala
Ahola Jarno, Dunderfelt Joonas, Jaarinen Anniina, Keskitalo Valtteri, Kivelä Jasmiina, Kivijärvi Paavo, Kupila Eppu, Kurila Mia, Maria Liimatainen, Jouni, Mikkola Hanna, Pulkkinen Eerik, Riiko Lauri, Salo Tiia, Sevon Lauri, Ståhlberg Anni, Toivonen Oskari, Vaittinen Niina, Valo Sakari

Kuntoutuksen osaamisala
Gustafsson Fanni, Hillgén Kaisa, Hirvonen Mikaela, Kuvaja Ville, Leino Petra, Linke Jonna, Moisio Eetu, Pohjois-Koivisto Aleksi, Salmi Venla

Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisala
Kivelä Jessica, Koivunen Emilia, Laakso Nelli, Lahtinen Kati, Lahtiranta Päivi, Leskinen Sini-Jasmin, Luukko Pirkko, Martemo Iida-Lotta, Niemi Jonna, Nurmi Kaisa, Riikonen Irina, Saarela Amanda, Sonck Markus, Toivonen Roosa, Tähkäpää Laura, Waselius Carola, Wennerström Ida.

Suu- ja hammashoidon osaamisala
Halm, Matilda, Helminen Iida, Hytönen Josefina, Laine Marika, Lehtinen Inkeri, Leppänen Maria, Metsätähti Isa, Rahimi Mirjeta, Rantamölö Miia

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
Aalto Ulrika, Azizi Soad, Ebadollahzadeh Namini Sahar, Ebadollahzadeh Namini Sepideh, Gynther Gia, Hassan Laylo, Kamberi Labinota, Kirman Berk, Laasa Emmi-Josefiina, Ruskoaho Mae, Säävuori Laura, Uski Noora, Wilén Jenna

Mielenterveys- ja päihdetyö
Salovaara Veera

Lääkealan perustutkunto

Al-Ebadi Karrar

Hotelli,-ravintola-ja catering-alan perustutkinto

Bratsu Jenny, Imberg Hasse, Kujala Nelli, Laine Jenna, Larjama Samuel, Rintala Teemu, Suontama Veera

Matkailualan perustutkinto

Mattila Timo, Lumiaho Reetta, Vihko Mindele

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Aarnio Robert, Eskelinen Jesse

Onnea valmistuneille!