TAIn toisen vuoden kaksoistutkinto-opiskelijat pyörähtelivät keskiviikkoiltana vanhojen tanssien tahdissa. Turun VPK:n talon parketilla säteili 84 ammattiopintojensa ohella ylioppilaslakkia tavoittelevaa nuorta. TAIn kaikkien koulutalojen yhteiset tanssit järjestettiin nykyisessä muodossaan jo kahdeksatta kertaa.

Tanssit ovat lisänneet yhteisöllisyyttä ja sosiaalista toimintaa opiskelijoiden keskuudessa. Tanssi on lisäksi sivistynyttä liikuntaa ja pukuloisto on upeaa.  

Koulutuspäällikkö Kalervo Dahlström lausui tanssien tervetuliaissanat ja muisteli samalla vanhojen tanssien historiaa. Lukiotraditioksi tanssiminen kehittyi hiljalleen jo 1930-luvulta alkaen, mutta Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa, tanssittiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 yhdistettiin eri ammattialojen voimat ja tanssitiin ensikerran VPK:n talon komeissa puitteissa. Kalervo Dahlström pitää syntynyttä perinnettä hienona ja toivoo sen jatkuvan. 

Liikunnanopettajat Erja Suominen ja Annelea Elo ovat opastaneet opiskelijoita askelkuvioihin marraskuusta alkaen. Kutsuvierasyleisö sai nauttia taitavasta tanssista, häikäisevästä pukuloistosta, kauniista kampauksista ja komeista kavaljeereista. VPK:n puhallinorkesteri antoivat soitannallaan tapahtumalle oman arvokkaan lisämausteensa.

 

Kahden tutkinnon opiskelijoita on Turun ammatti-instituutissa yhteensä yli 300. Opiskelumuoto antaa erityisen hyvät eväät jatko-opintoihin.

Juhlan juontanut opiskelija Saara Ruti kertoi tanssinumeroiden välissä tanssien taustoista ja erityispiirteistä. Nuorten viimeinen tanssi oli itse suunniteltu, villiin biletykseen päättynyt tanssisikermä. Lopuksi myös kutsuvieraat pääsivät tanssiparketille. Tanssien päätyttyä nautittiin kahvit ja leivokset, jotka tarjoili ensimmäisen vuoden opiskelijaryhmä opettajansa Marika von Schönemanin johdolla.

Juhlavan tapahtuman järjestelyissä tarvittiin monen eri alan opettajien ja opiskelijoiden panostusta. Ammatillinen osaaminen näkyi tarjoilussa, leivoksissa, kahvipöydän kukka-asetelmissa, kutsukorteissa sekä kuljetusjärjestelyissä. 

 

Kuvat ja teksti: Jarmo Linkosaari