Turun ammatti-instituutin Aninkaisten koulutalon opiskelijakunnan hallituksen sinnikkyys palkittiin, kun TAI:n opiskelijat pääsivät 27.4. tapaamaan Ulkoministeri Timo Soinia Helsinkiin. Matkan kustannukset järjestyivät opiskelijayhdistys Taika ry.n toimesta.

Tapaamista valmisteltiin hallituksen kokouksessa, jossa mietittiin mm. ulkoministerin kanssa keskusteltavia asioita.  Esiin nostettiin ulkoministerin urapolku ja työtehtävät, ajatukset sukupuolitasa-arvosta, maksuton toisen asteen koulutus sekä erityisen tuen tarpeessa olevien opiskelijoiden asema amiksessa.

Ulkoministeri kertoi kiinnostuneensa politiikasta lukiossa. Suureksi esikuvakseen hän mainitsee Veikko Vennamon. Tunnelmaltaan leppoisassa tilaisuudessa nousi esiin monia aiheita mm. tietoturva,somen käyttö ja kansainvälisyys. Soini kehoittaa nuoria kiinnittämään huomiota somen käyttöön. Hän myös kannustaa  nuoria lähtemään ulkomaanvaihtoon, jos se vain on mahdollista. Kielitaito ja sosiaaliset taidot kohentuvat niitä käyttämällä, muistuttaa Soini. Hän kertoo olleensa itse nuorena ujo poika.

Turun ammatti-instituutin opiskelijoiden käsityönä valmistamat tuliaiset ilahduttivat ulkoministeriä ja hänen sihteeriään. Ne ojennettiin ulkoministerin työhuoneessa, johon vierailumme ulkoministeriössä päättyi.

Lisätiedot
Kuraattori Kati Länsiö
Opiskelijatoiminnan koordinaattori Satu Hovi