Turun ammatti-instituutista valmistuvia juhlittiin lauantaina 26.5. Logomossa.

Valmistujaisjuhlia vietettiin koulutaloittain kolmessa eri erässä.

Markku Leppälehto Rakennusteollisuudesta korosti juhlapuheessaan luovuuden ja vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen merkitystä tulevaisuudessa työelämässä. 

– Kaikki tiet vievät eteenpäin ja ovat avoinna, kun olette ennakkoluulottomia ja annatte elämän kantaa, Leppälehto muistutti.

Ravintolayrittäjä Joonas Sippo ravintola Ludusta kannusti valmistuneita olemaan uteliaita, kyseenalaistamaan ja kysymään.

Valmistuneen opiskelijan puheen piti merkonomiksi valmistunut Rosa Leino. Hän kiitti yhteisistä muistoista, hyvistä ystävyyssuhteista sekä työssäoppimisten kautta saaduista kokemuksista. Ryhmässä syntyi halu menestyä.

 

Suomen yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö kertoi valmistuneensa omista opinnoistaan ristiriitaisin tuntein. Helpotusta kokien ja samaan aikaan ymmärtäen, että nyt on aika ottaa koppi omasta elämästä.

SuPerin Virve Aho totesi tavoitteisiin sitoutumisen olevan paras perusta ammattitaidolle. 

– Onnellisuus koostuu hetkistä, jotka mahdollistuvat tavoitteiden toteuduttua. Parhaat asiat, joita tehdään, eivät ole tuttuja ja turvallisia. Ottakaa riskejä ja uskaltakaa heittäytyä, Aho kannusti valmistuvia.

Valmistujaisissa musisoivat Seppo Kitachev (kirara), Luukas Jokisipilä (kotrabasso) sekä Mandi Laukkanen (laulu) Puolalanmäen lukiosta. 

Juhlissa muistettiin myös ammattitaitokilpailussa menestyneitä opiskelijoita. Palvelualuejohtaja Hannu Immonen jakoi stipendit opintonsa päättäneille 17 valmituneelle.

– Kilpailutoiminta tarjoaa haastetta opintoihin, mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua muiden osaamiseen. Kilpailu on paikka voittaa itsensä, näyttää osaamisensa muille ja tulla huomatuksi työelämän edustajien silmissä, Immonen korosti.

Immonen kiitti nuorten tukena olleen henkilökunnan sitoutumista ohjaamiseen ja opettamiseen sekä muistutti valmentajien merkityksestä menestyksessä.  

Taitaja-kilpailuissa menestyneitä opiskelijoita.

Kaksoistutkinnon suorittavien ylioppilasjuhlat järjestetään Turun VPK:n talolla 1.6.2018 klo 17.00.

Lämpimät onnittelut valmistuneille!