Uudenmaantien koulutalolla yrittäjyyspainotteinen lähihoitajaopiskelijoiden ryhmä sai NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman tutkinnon osan iloisesti päätökseen.

Kaksi vuotta sitten he aloittivat opiskelunsa tarmokkaasti ja vastuullisella työotteella. Valinnaisen tutkinnon osan päätöspäivänä näiden tulevien sote-alan ammattilaisten tarmokkuus oli käsinkosketeltavaa. Iloisella ilmeellä mennään edelleen eteenpäin, totta kai! 

Opiskelijoiden ideoimia sote-alan palvelutuotantoon suuntautuvia NY-yrityksiä oli neljä, joista jokainen tuotti voittoa. Tyytyväisenä yrityksensä toimintaan ja saamaansa asiakaspalautteeseen eräs opiskelija tokaisi pirteästi: ”Onneksi ei menty konkkaan”.

Onneksi ei menty konkkaan!

Opiskelijat olivat tyytyväisiä yrittäjyyskasvatuksen toiminnalliseen toteutukseen ja heidän palautteensa olivat yhteneväisiä yrittäjyyskasvatuksen tuloksellisuutta kuvaavan kansainvälisen tutkimuksen (ICEE 2018) kanssa: Yrittäjyyskasvatus vahvistaa nuorten työelämätaitoja ja lisää heidän motivaatiotaan koulunkäyntiin.

Me vastuuopettajat, Kirsi Hellman-Suominen ja Teija Yli-Hollo, olemme tästä ryhmästä todella ylpeitä. Tämän pioneeriryhmän perässä Uudenmaantiellä on hyvää vauhtia tulossa jo seuraavat yrittäjyyspolun ryhmät LHS17G ja elokuussa aloittava LHS18G.

 

teksti: Teija Yli-Hollo 
kuva: Kirsi Hellman-Suominen