Ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö uudistui vuoden alusta. Uudistuksen tavoitteena on, että ammatillinen koulutus pystyy vastaamaan nykyistä nopeammin ja tehokkaammin työelämän muutoksiin ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

Suurin muutos koskee opiskelijan oppiaikaa. Kun opiskelija saa tutkinnon valmiiksi, päättyy myös hänen oppisopimuksensa. Vastaavasti tutkinto näyttöineen tulee suorittaa sopimusajan sisällä. Mikäli oppisopimusaikaan tarvitaan muutoksia, kannattaa olla yhteydessä oppisopimustoimistoon.

Uusi lainsäädäntö mahdollistaa jatkossa myös lyhyet, jopa vain kuukauden mittaiset, oppisopimukset. Tutkinto voidaan rakentaa osa kerrallaan. Ammattioppilaitosten opiskelijoille on tehty kesän ajaksi 1-2 kuukauden mittaisia, yhteen tutkinnon osaan sidottuja, oppisopimuksia. Näin myös kesätyöt edistävät heidän koulutustaan.

Haku työssä oppimisjaksolle Eurooppaan avautuu taas syyskuussa. Vaihtojaksojen pituudet ovat noin neljä viikkoa, ja työkielenä on yleensä englanti. Tiedotamme hausta tarkemmin syyskuun aikana.

» lue ohesta, miten oppisopimuskoulutus valmistautui ammatillisen koulutuksen lainsäädännön uudistukseen / Oppisopimustoimiston toimintakertomus 2017

Turun oppisopimustoimiston väki toivottaa aurinkoista kesää. Toimistomme on kiinni 9.7. – 27.7.18