Haku prosessinhoitajan opintoihin on käynnissä. Koulutusalalle haetaan opiskelijoita 1. lokakuuta alkavaan koulutukseen.
"Kuuleeko valvomo, miksi pumppu pysähtyi? Painetta on kadonnut. Täällä käsiohjaus päällä, käynnistämme heti kolmannen pumpun!" Vikaa ja veden virtausnopeutta selvitetään, mutta tuleeko vettä riittävästi? Lopulta ongelma ratkeaa ja valvomosta vastataan: pumput ovat käynnissä, vettä tulee. 
 
Ongelmatilanteiden ratkaiseminen on osa prosessiteollisuuden monipuolisia opintoja. Prosessinhoitajilla on tärkeä rooli erilaisten tuotteiden valmistuksessa. He pitävät laitteiston toimintakuntoisina, valvovat automaatiojärjestelmiä ja huolehtivat valmistusprosessin yleisestä sujuvuudesta. Teoriaan tutustumisen lisäksi opiskelijat ovat tiiviisti tekemisissä alan käytännön kanssa.
 
Puolitoista vuotta kestävien opintojen aikana opiskelijat pääsevät perehtymään kemianalan prosesseihin ja suorittavat viiden kuukauden mittaisen työssäoppimisjakson. Tänä syksynä valmistuvien opiskelijoiden mukaan työssäoppimisjakso on selkeyttänyt heidän ymmärrystään työelämässä vaadituista taidoista.
 
- Tällä alalla riittää töitä ja työ on mielenkiintoista, kertoo prosessinhoitajaksi valmistunut Niko. Hänen mukaansa opinnot takaavat hyvät valmiudet erilaisten prosessikokonaisuuksien hallintaan monilla teollisuuden aloilla.
 
Ryhmän opettaja Jari Kurppa on samoilla linjoilla: 
 
- Opiskelijat pääsevät tekemään työelämässä yleisiä prosessinohjaustöitä heti opintojen alusta alkaen. Työnantajatkin yllättyvät usein siitä, miten vahvasti meidän opintomme tukevat alan todellisia tarpeita. Meiltä valmistuvien opiskelijoiden ammattitaito on vahvaa ja työn saanti todennäköistä.
 
Opiskelijat tulevat varsin erilaisista taustoista. Osalla heistä on jo opintojen alkaessa hyödyllisiä taitoja jonkin toisen alan opinnoista, kun taas osalla ei ole aiempaa kokemusta. Eräälle opiskelijalle prosessiteollisuuden opintojen aloittaminen on ollut palkitseva hyppy tuntemattomaan:
 
- Pääsin mukaan mielenkiintoiseen maailmaan ja olen löytänyt asioita joita en aiemmin tuntenut. Nyt niistä on tulossa uusi ammattini. 

Hae uudelle alalle

Haku prosessinhoitajan opintoihin on käynnissä. Yhdistetylle kemian- ja biotekniikan koulutusalalle haetaan opiskelijoita 1. lokakuuta alkavaan koulutukseen.
 
Opiskelijat ovat oikeutettuja opintorahaan ja aiempaa kokemusta hankkineet työssäkäyvät saavat koulutustukea työnantajan tukeman opintovapaan aikana. Yli 25-vuotiaat työttömät hakijat saavat myös työttömyysetuuden mukaiset lisäkorvaukset. Kaikenikäiset hakijat ovat tervetulleita, yläikärajaa ei ole!
 
Prosessiteollisuuden opinnot antavat mahdollisuuden työllistyä kemian- ja biotekniikan moniosaajaksi tuotannon, tuotteiden valmistajan, valvomonhoitajan, tai kenttäoperaattorin tehtäviin.
 
Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta saat opinto-ohjaajiltamme.