Nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu EuroSkills on päättynyt Budapestissa. Suomesta kilpailuun osallistui 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta lajin keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Suomen joukkueen parhaat pisteet sai Josefiina Kivero, joka voitti kultamitalin floristiikassa. Josefiina on koulutukseltaan puutarhuri ja floristi. Hän työskentelee Kukka-Ulvilassa ja suorittaa floristimestarin ammattitutkintoa Keudassa.


Pronssille ylsivät Kaisla Heimala kokkilajissa, Aino Takala lähihoitajalajissa, Joonatan Kivelä elektroniikassa ja Samu Lahti automaatioasennuksessa. Heimala on valmistunut kokiksi Perho Liiketalousopistosta ja työskentelee ravintola Savoyssa. Takala on valmistunut lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi Stadin ammattiopistosta, ja työskentelee HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa. Kivelä opiskelee OSAOssa sähkö- ja automaatioasentajaksi ja suorittaa samalla myös ylioppilastutkinnon. Lahti on valmistunut Sataedusta automaatioasentajaksi ja opiskelee nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa.


Koko Suomen joukkueen pistekeskiarvo oli 689,41 ja joukkue sijoittui mitalipisteissä sijalle 7 yhteensä 28 maan joukosta.


Turun ammatti-instituuttia oli edustamassa hotellipalvelun opiskelija Alex Laine Hotel Receptioning-lajissa. Alexin valmennuksesta vastasi hotellin asiakaspalvelun lajipäällikkö ja ekspertti Petri Hörkkö.


Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestettiin Budapestissa 25.–29.9.2018. Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta osaajaa 28:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa oli yhteensä 40, ja Suomi osallistui 22 lajiin. Suomen joukkueessa oli 25 kilpailijaa.
Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia (suoritus yli lajin keskiarvon).