Perjantaina 5.10. järjestettyihin juhliin osallistui yli 400 kutsuvierasta. Tilaisuudessa työskennelleet TAIn omat opiskelijat eri koulutusaloilta mahdollistivat hienot ja onnistuneet juhlat.

Tilaisuuden aluksi palvelualuejohtaja Hannu Immonen toivotti juhlaväen tervetulleeksi ja korosti muun muassa TAIn uutta visuaalista ilmettä ja sen taustalla olevaa Turun ammatillisessa koulutuksessa syntynyttä osaamista. Puheen lopuksi kohotettiin malja TAIn seuraavan kahdenkymmenen vuoden kunniaksi.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve painotti juhlapuheessaan kuinka suuri rooli ammatti-instituutilla on kaupungin elinvoiman, kilpailukyvyn ja kasvun kannalta. Arve kertoi, että on ollut hienoa seurata kuinka Turku on toiminut ammatillisen koulutuksen edelläkävijänä koko maassa. Puheen lopuksi Arve huomioi ammatillisen koulutuksen lainsäädännön muutosten mukanaan tuomat haasteet, mutta kertoi myös uskovansa, että uudistukset tulevat osoittautumaan hyviksi Turun ammatti-instituutin kannalta - tulevina vuosina koulutus tulee kehittymään yhä kansainvälisemmäksi ja vastaamaan entistä joustavammin työelämän muutoksiin.

Kolmannesta juhlapuheesta vastasi lehtori Matti Haapanen, joka kertoi juuri ilmestyneen ’’Tietoa, taitoa Turun kautta koko maahan’' -kirjan tekoprosessista ja Turun ammatillisen koulutuksen historian vaiheista.

Illan hersyvin esitys oli juhlia varten erityisesti valmisteltu näytelmä, joka koostui sketsityylisten kohtausten sarjasta. Esitys käsitteli riemukkaalla otteella ammatillisen koulutuksen ilmiöitä ja oli juhlaväen keskuudessa syntyneen naurunremakan perusteella suuri menestys.

Varsinaisen ohjelman päätyttyä juhlakansaa tanssitti Jean S.

Kiitos kaikille asianosaisille upeista juhlista!