Turun ammatti-instituutin opiskelijat esittelevät tiistaina kauppakeskus Myllyssä kone- ja tuotantotekniikkaa ja rakennusalaa. Tapahtumassa on mm. videomateriaalia molemmilta aloilta, työvälineitä, hitsaussimulaattori, VR-lasit ja 360-kuvia rakennustyömaalta kokeiltavaksi.

Tule tutustumaan opiskelualoihin, hae oma materiaalisi ja osallistu ruuvauskisaan!

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Turun ammatti-instituutin opiskelijat ovat esittelemässä kauppakeskus Myllyssä (klo 15–20) kone- ja tuotantotekniikkaa ja rakennusalaa. Tapahtumassa on mm. videomateriaalia molemmilta aloilta, työvälineitä, hitsaussimulaattori, VR-lasit ja 360-kuvia rakennustyömaalta kokeiltavaksi.

– Yläkoululaiset, ja myös heidän lähipiirinsä, tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, ammattiosaajan työstä ja teknologian merkityksestä. Onkin todella tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen Teknologiateollisuudesta.

Teknologiateollisuuden keväällä 2018 julkistaman Koulutus- ja osaamislinjauksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään seuraavan kolmen vuoden aikana. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

Tekniikan alat tarvitsevat lisää tekijöitä – aloilla on paljon töitä ja jatkuva haku!

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia 27.11.2018. Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos. 

Asiasanat: